• Herbert van den Belt scoort een mooi afstandschot

    Kees van Dam

Gemengde uitslag voor Korfbalvereniging Woudenberg op vierde Super Saturday

02-02-2020, 13:12 | Lezersnieuws | Sylvia van Waveren

Zaterdag 1 februari vond de vierde Super Saturday plaats bij Korfbalvereniging Woudenberg. De thuiswedstrijden van de B1, de A1, het 2e team en het 1e team werden achter elkaar gespeeld in Sporthal De Camp. Vooraf werd stiekem gehoopt op het winnen van alle 4 de wedstrijden omdat de tegenstanders over het algemeen op gelijke of mindere hoogte stonden in de competitie.

De dag begon goed met een mooie overwinning van de B1 die hun eerste overwinning in de hoofdklasse behaalden tegen SKF uit Veenendaal met eindstand 24-20 op het scorebord. In de eindfase van de eerste helft werd het verschil al gemaakt door mooie doelpunten van de dames Tessa van Piggelen (2), Sofie de Ronde (1) en Sanne de Koning (1). Het lukte de tegenstanders in de tweede helft niet om het verschil te overbruggen.

Vervolgens presteerde onze A1 eveneens uitstekend tegen OVVO uit Maarssen met een winst van 22-21. Stonden we de hele wedstrijd comfortabel voor met een verschil van 3 of 4 doelpunten, werd het in de eindfase van de wedstrijd toch nog mega spannend. Bij een stand van 21-19 en nog 1 minuut te spelen, kwam OVVO namelijk nog gevaarlijk dichtbij. Zij scoorden heel knap nog 2 keer in deze zinderende eindfase. Omdat ook Woudenberg gelukkig nog kon scoren was ook deze wedstrijd 'in the pocket'.

Beide overwinningen smaakten inmiddels naar meer en de supportersgroep De Kemphanen trommelden zich al wam.  Helaas kon het 2e team de verwachtingen niet waarmaken. In een wedstijd tegen ZKC uit Zaandam werd kansloos verloren met 12-18.

Als laatste werd het 1e team aan het publiek gepresenteerd. De E jeugd was in grote getale aanwezig als 'Teams van de week'. Zij mochten tegelijk met het 1e team opkomen en werden voorgesteld aan het publiek dat in ruime mate aanwezig was. ZKC moest haar positie in de onderste regionen van de competitie verbeteren. De winst die Woudenberg had gepakt in Zaandam moesten zij nu dus ongedaan zien te maken.

Maar de wedstijd had geen goede start. In de eerste 10 minuten stond Woudenberg al op grote achterstand met 1 tegen 6. En met een ruststand van 3-11 was het duidelijk dat uit een ander vaatje getapt zou moeten worden door Woudenberg. In de tweede helft gebeurde dat ook en er werd door Woudenberg flink beter gescoord met 12 doelpunten. Maar het gat bleek te groot te zijn. De wedstijd werd redelijk kansloos verloren omdat ook de tegenstander lekker bleef scoren. De eindstand was 15-20 in het voordeel van ZKC.