Move2Social Regio Amersfoort van startende impact onderneming naar serieuze business

16-12-2019, 15:19 | Lezersnieuws | Milou

Rabobank Amersfoort-Eemland en adviesbureau KplusV starten met de tweede editie van het regionaal versnellingsprogramma voor ondernemers die maatschappelijke impact willen maken. Het programma gaat in maart 2020 van start en op 30 januari 2020 vindt de officiële Kick-Off plaats. Sociaal ondernemers kunnen zich tot 10 februari 2020 aanmelden voor het programma via de website.

 

Voor wie?

Move2Social Regio Amersfoort roept startende sociaal ondernemers en gevestigde ondernemers (tot 3 jaar oud) die van hun onderneming een sociale onderneming willen maken in bovenstaande gemeenten op zich in te schrijven. Door deze inschrijving maken zij kans om deel te mogen nemen aan een begeleidingstraject van vier maanden waarmee ze hun onderneming een boost kunnen geven. De partners van Move2social Regio Amersfoort  selecteren de meest kansrijke ondernemers. De geselecteerde ondernemers  werken tijdens het traject samen met experts uit bedrijfsleven, onderwijs en overheid aan de (door)ontwikkeling van hun sociale onderneming.

 

Hoe werkt het?

Op donderdag 30 januari 2020 vindt om 16:00 uur de startbijeenkomst van Move2Social Regio Amersfoort plaats bij de Rabobank Amersfoort- Eemland, computerweg 12L. De pers is welkom om het programma met informatief karakter bij te wonen. Stuur een mail naar amersfoort@move2social.nl om u aan te melden. Direct aansluitend op de selectie volgt, gedurende vier maanden, een intensief ontwikkelprogramma met workshops, expertmeetings, begeleidend mentorschap en business coaching door ervaren ondernemers uit de regio. Hoe positioneer je jezelf als maatschappelijke vernieuwer? Hoe ontwikkel je een businessmodel met impact? Welke maatschappelijke waarde creëer je? En hoe meet je deze impact? Tijdens Move2Social Regio Amersfoort  gaan we met deze vraagstukken aan de slag. Het resultaat is een doordachte businesscase voor een voortvarende start of duurzame groei van je sociale onderneming. De sociaal ondernemers krijgen, ter afronding van het programma, de gelegenheid om hun businesscase te pitchen voor een publiek van publieke én private investeerders en andere belangrijke spelers uit de regio. Zo komen zij in contact met financiers en andere organisaties die kunnen helpen met de verdere ontwikkeling van hun onderneming.