• Moeder voert met dochter zwanen

    Desiree van Adrichem

Internationale dag van het gezin - Zelf iets doen?

18-05-2020, 19:27 | Lezersnieuws | Desiree van Adrichem

15 mei - Vandaag is het internationale dag van het gezin. Een dag om stil te staan bij alle Woudenbergse gezinnen. Vooral in deze periode waarbij er in veel van onze gezinnen extra druk is komen te staan op de draaglast van ouders. Daarom is het fijn als wij in ons dorp samen een beetje naar elkaar omkijken, want samen komen we verder. Home-Start helpt al meer dan 5 jaar gezinnen in Woudenberg.

Onze Woudenbergse Greet vertelt: ‘’ Mijn kinderen waren bijna allemaal de deur uit. Hierdoor had ik wat tijd over. Toen las ik in de Woudenberger over Home-Start  en het sprak mij meteen aan om een ander gezin 2 uur per week te helpen. Ik heb door mijn eigen opvoedervaring ook wel wat om te delen’’.

Greet is inmiddels 3 jaar vrijwilliger bij Home-Start, met nog steeds veel plezier.
‘Wat ik heel mooi vind is dat je een vertrouwensband krijgt en daardoor veel kan delen. Ik vind het vooral fijn om 1 op 1 gesprekken te hebben’’.
Nu door Corona is het contact met haar huidige Home-Start gezin wat creatiever, zoals een luistrend oor via videobellen en binnenkort gaat ze weer op 1,5 meter met hen wandelen.
‘’Het is enorm afwisselend wat ik doe met het gezin. Afhankelijk van de vraag van het gezin tast ik in het begin de behoeftes af. Ik luister heel veel terwijl wij gezellig samen koffiedrinken. Wij gaan geregeld wandelen, zwanen voeren, naar de kinderboerderij, speeltuin of naar de kringloopwinkel toe.’’

Wil jij net als Greet ook iets voor een ander doen? Houd je van gezinnen? Ben je gek op kinderen? Lijkt het je leuk om een gezin te ondersteunen die een steuntje in de rug kan gebruiken? Dan is vrijwilligerswerk bij Home-Start iets voor jou. Het kost je maar 2-3 uur per week en je helpt een gezin zodat die met een tas vol ervaringen weer gesterkt op pad kan!

Wat kan je nu al doen? Kijk voor meer informatie over Home-Start op www.home-start.nl of bel coördinator Desiree van Adrichem op 06-13 41 77 21  of mail naar d.vanadrichem@humanitas.nl