Dorcas kringloopwinkel viert 15-jarig bestaan met een modeshow!

13-11-2019, 09:48 | Lezersnieuws | Annie

De Dorcas kringloopwinkel Scherpenzeel, aan de Steeg 4 in Woudenberg bestaat dit jaar 15 jaar!

Daarom een wat feestelijke middag met een modeshow uit eigen voorraad en door eigen medewerkers!

Dit zal zijn tijdens de middagwinkelopening, tussen 14.00 en 17.00 uur.

Van harte welkom!

Wat er was en is gekomen………

Meer dan 15 jaar geleden begon de fam. Van Ravenhorst op de Steeg hun activiteiten voor Dorcas waar ze een warme sympathie voor hadden.    De hulp in natura aan de allerarmsten in de samenleving, toen nog voornamelijk Kleding en voedseltransporten.  De hulp werd verleend vanuit een schuur die door omstandigheden niet in gebruik was.  Er werd een werkgroep gestart en kleding ingezameld.

Ook de voedselpakketten werden er ingepakt.

Bij de kleding kwamen ook allerhande gebruiksartikelen binnen die tijdens een georganiseerde rommelmarkt weer verkocht werden.

Zo ontstond het idee om een kringloopwinkel te starten. Deze werd gerealiseerd in een andere lege schuur en de eerste opening bracht zo ongeveer 12,00 euro op. Na verloop van jaren is er een andere loods met behulp van vrijwilligers verbouwd tot de huidige winkel.  Er zijn nog een aantal vrijwilligers van het eerste uur werkzaam in de winkel.

De opbrengst van de winkel wordt door Dorcas ingezet in o.a. Egypte, in een project om vrouwen en meisjes weerbaarder te maken in de samenleving.

De hulpverlening is anders geworden in de loop der jaren. Er wordt meer hulp geboden op de plaats waar nodig. Mensen worden geholpen en gestimuleerd om zelfredzaam te worden, te voorzien in hun eigen levensonderhoud d.m.v. de opbouw van een bedrijfje of door het hebben van vee.

Kledingtransporten worden bijna niet meer gedaan. De kleding die uit de winkel op transport gaat, wordt door een bedrijf uit Roemenië opgehaald en lokaal in Dorcas gerelateerde winkels verkocht.

Inleveren van goederen kan tijdens de openingstijden van de winkel, te weten op:

Woensdag tussen 14.00 en 17.00 uur en 18.00 en 21.00 uur en zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur

Alles wat schoon, heel en bruikbaar is kunt u inleveren tijdens de openingstijden, of in overleg.  Telefoonnummer 0613292939