• iedere bezoeker werd enthousiast welkom geheten

    Jan Ligthartschool
  • muzikale omlijsting door de leerlingen

    Jan Ligthartschool
  • Bij het afscheid kreeg iedereen de 7 gewoontes mee

    Jan Ligthartschool

Geslaagde workshopavond Jan Ligthartschool

11-10-2019, 17:27 | Lezersnieuws | Marjolijn

Woensdag 9 oktober 2019 hebben (nieuwe) ouders en belangstellenden kunnen deelnemen aan een workshopavond op de Jan Ligthartschool welke in het teken stond van de The Leader In Me.

Op de Jan Ligthartschool wordt gewerkt en geleerd volgens de principes van ‘The Leader in Me’. The Leader in Me is een pedagogische leerlijn die kinderen op een speelse manier 7 gewoonten aanleert, gericht op persoonlijke groei en relaties met anderen. Het zijn de 7 gewoonten die we kennen van Stephen Covey.

De 7 gewoonten:

1. Wees proactief - Je maakt je eigen keuzes

2. Begin met het einddoel voor ogen - Maak een plan

3. Belangrijke zaken eerst - Eerst werken, dan spelen

4. Denk win-win - Zoeken naar voordeel voor iedereen

5. Eerst begrijpen, dan begrepen worden - Luister voordat je praat

6. Synergie - Samen is beter

7. Houd de zaag scherp - Evenwicht voelt het best

De workshopavond werd in het geheel georganiseerd en uitgevoerd door de leerlingen van de school.

Bij binnenkomst werd iedereen welkom geheten door twee leerlingen die de rode loper voor de gasten hadden uitgelegd. De leerlingenraad gaf een heldere uitleg over het verloop van de avond. Een ander groepje kinderen verzorgde de koffie en thee. Ook aan een muzikale omlijsting was gedacht. Er werd op keyboard en viool gespeeld.

In de lokalen werden workshops gegeven over de 7 gewoonten. De leerlingen hadden hiervoor verschillen werkvormen bedacht. Zo waren er toneelstukjes, quizjes, groepsopdrachten en power pointpresentaties. Na afloop was er voor elke bezoeker nog een kleine attentie.

Het team van de Jan Ligthartschool is erg trots op wat de leerlingen deze avond hebben laten zien. Ook kwamen er veel mooie en enthousiaste reacties van de deelnemers aan deze workshop.