• Het weerbeeld van midden januari 2017

    Dick Scheer

Vandaag, woensdag, nog regenbuien; donderdag droog met zonnige periodes.

15-01-2020, 12:26 | Lezersnieuws | Dick

Even bij (WEER)praten:

De afgelopen nacht verliep onstuimig met een vrij krachtige zuidenwind en iets regen. De hoogste windtop was 14.3 ms. en dat is zo’n windkracht 7 bft. Opvallend was wederom de temperatuur, deze daalde niet verder dan 10.4 graden. Dat is toch om stil van te worden op 15 januari! 

De verwachtingen voor onze regio zijn:

Vandaag blijft het bewolkt met een hele kleine kans op een knipoog van de zon. Vanmorgen was het eerst nog droog, maar tegen/of in de middag trekt een koufront van west naar oost over onze regio heen en dit geeft buiige regen. Later in de avond wordt het dan weer droog. De wind komt eerst uit het zuiden en is vrij krachtig; vanmiddag draait hij naar het westen en neemt iets in kracht af. De maximumtemperatuur loopt op naar 12 graden. Dit is niet extreem hoog, want op 15 januari 1975 werd het 13.1 graden in De Bilt.

In de nacht van woensdag op donderdag klaart het op en het zwerk laat de sterren weer eens zien. De temperatuur daalt naar 2-3 graden met een zwakke, soms matige zuidwestenwind.

Donderdag kunnen we gaan genieten van een prettige weerdag. Het blijft droog en de zon zien we gedurig schijnen. Wel kan er in de middag sluierbewolking aan het zwerk komen. De maximumtemperatuur komt uit op zo 10 graden en daarbij staat een matige wind die het meest uit zuiden komt.

De verwachting voor de komende tijd zijn:

Vrijdag vooral in de ochtend regen, verder blijft het droog met middagtemperaturen rond de 10 graden. Zaterdag nog een kleine kans op regen. Verder opklaringen met bijtijden de zon erbij. Met een stevige westenwind zijn de middagtemperaturen met 6-7 graden vrijwel normaal. Zondag blijft het droog en dan wordt het weerbeeld bepaald door wolken en zonneschijn. Met een matige noordwestenwind wordt het dan 7 graden in de middag. ’s Nachts kan het een graadje vriezen.

In de nieuwe week wordt het WEER bepaald door een krachtig hogedrukgebied met een druk van 1040 hpa. Dit geeft ons rustig en droog weer, maar de temperaturen zijn daarbij nog twijfelachtig.

De weerspreuk van de dag: “Geeft januari ons wintervlagen, dan zal februari ons daarmee ook plagen”.


www.weeerstaion-woudenberg.nl