• Weerstation-Woudenberg.

    Dick Scheer

De komende 24 uur regenachtig en veel wind… vooral vanavond en vannacht.

14-01-2020, 10:35 | Lezersnieuws | Dick

 

 

Even bij (WEER)praten:

Een diepe depressie (Brendan) van 940 hpa. ligt tussen Schotland en IJsland en deze heeft er voor gezorgd dat er in de afgelopen nacht al zo 7-8 mm regen is gevallen. Ook zorgde “Brendan” ervoor dat met een zuidwestenwind de temperatuur niet verder daalde dan 8 graden en dat zijn toch royale waardes voor half januari. 

Wat voor WEER kunnen we in onze regio verwachten:

Op deze dinsdag overheerst de bewolking en valt er tot in de middag regen. In de middag is het dan even droog, maar een volgend regengebied trekt nu al vanaf Engeland over de Noordzee naar ons toe. De temperatuur weet op te lopen naar 10 graden en dit gaat gepaard met een matige zuidwestenwind. In de avond komt de wind uit het zuiden en neemt dan in kracht toe. Ook kunnen daar flinke windstoten bij zitten. 

Vannacht blijft het bewolkt en valt geregeld (mot)regen. De zuidenwind blaast er stevig oplos en zal best in de nacht wel even aan het raam te horen zijn. De temperatuur daalt niet of nauwelijks. 

Woensdag lijkt ook een verregende dag te gaan worden. Het lijkt er op dat het pas in de avond droog wordt. Met een vrij krachtige zuidenwind loopt de maximumtemperatuur op naar 12 graden. 

 

Op langer termijn gezien:

De donderdag lijkt droog te gaan verlopen, al zullen we door de dikke bewolking de zon nauwelijks te zien krijgen.  Met een matige zuidenwind wordt het zo 10 graden. Vrijdag valt vooral in het eerst gedeelte van de dag regen en is het in de middag droog. Zaterdag ook wat regen, maar zondag lijkt droog te gaan verlopen. Op beide dagen zal de zon misschien te zien zijn, maar al te veel moeten we er niet van verwachten hoor. Op beide dagen komt de wind dan uit het noordwesten en het zal dan met zo 7-8 graden in de middag frisser aanvoelen. Misschien gaat het in de nacht van zondag op maandag wel een graadje vriezen. Verder blijft het wisselvallig met temperaturen die zijn en blijven TE hoog voor de tijd van het jaar. 

De weerspreuk van de dag: “Als de katten zingen in koor, gaat de winter echt teloor.”

Vanavond meer WEER, Dick Scheer.