• Posterbeeld van The Biggest Little Farm

    The Biggest Little Farm

Filmvertoning van The Biggest Little Farm in de Bibliotheek Woudenberg

24-10-2019, 15:57 | Lezersnieuws | Team

In het kader van Nederland Leest wordt donderdag 7 november de film The Biggest Little Farm, een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen, in de Bibliotheek Woudenberg vertoond. In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem.

The Biggest Little Farm toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van de zoektocht naar harmonie tussen mens en natuur, die adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend. Filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly verbouwen een uitgedroogd stuk land volgens een ingenieus systeem. Met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde.

De film is op donderdag 7 november om 20.00 uur in de Bibliotheek Woudenberg te zien. Een ticket kost voor bibliotheekleden € 4,- en voor mensen die geen lid zijn € 5,-. Tickets zijn te koop bij de Bibliotheek Eemland.

Nederland Leest

Deze activiteit wordt in het kader van Nederland Leest georganiseerd. Nederland Leest is de grootste leescampagne van Nederland en heeft dit jaar als thema ‘duurzaamheid’. Leden en niet-leden kunnen in november gratis het boek Winterbloei van Jan Wolkers in de bibliotheek ophalen mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.