• -

    John Haket

Focus4u: Nipt verlies tegen koploper Sudosa (2-3)

09-12-2019, 07:39 | Lezersnieuws | Lotte

De volleyballers van Woudenberg moesten afgelopen zaterdag in de Camp aantreden tegen Sudosa uit Assen. In een zeer enerverende wedstrijd werd uiteindelijk met 2-3 verloren.

Aangezien vaste spelverdeler Rik van Schaaik lichte pijntjes had werd meetrainer Erwin Woord aan de selectie toegevoegd.

Woudenberg begon zeer voortvarend met Jan Pieter Kooy aan service. Bij een 3-0 voorsprong moest de coach van Sudosa al een time-out nemen. Dat had direct succes en de voorsprong slonk snel naar 8-8. Na die periode sloegen de aanvallers van Woudenberg te vaak hard in de blokkering waardoor Sudosa weer kon uitlopen. Woudenberg kon het tij niet keren en verloor met 20-25.

In het begin van de tweede set iep Woudenberg vooral passend achter de feiten aan (5-10). Daarna kon Woudenberg het tij keren. Jan Pieter Kooy wist de sterke diagonaalaanvaller twee keer goed af te blokken en dat gaf Woudenberg vleugels, maar ook Sudosa wist haar punten te maken. In een zeer spannende eindfase knokte Woudenberg zich naar de setwinst toe: 26-24.

Heer en meester

In de derde set lukte bijna alles aan Woudenbergse zijde. Een lange serviceserie van Vincent Schotanus zorgde voor een 6-1 voorsprong. Aanvallend was Woudenberg niet te pakken en de 3e set werd met ruime cijfers gewonnen: 25-14.

Domper

Een domper voor Woudenberg was dat de sterk spelende Pieter Vink zich aan het eind van de derde set verstapte en in de vierde set niet verder kon spelen. Vincent Schotanus verschoof van het midden naar buiten en Koos Jol ging op het midden spelen. Ondanks deze omzettingen bleef Woudenberg in het begin van de 4e set goed spelen en kende steeds een kleine voorsprong, maar bij 13-13 stond het weer gelijk. Daarna kwam Woudenberg moeilijker tot scoren en werd nipt (22-25) verloren.

De beslissende 5e set leek een kopie van de vierde set. Enkele goede opslagen van Wessel Terpstra zorgde voor een kleine voorsprong maar ook deze kon niet worden vastgehouden waardoor uiteindelijk met 11-15 verloren werd.

“Ondanks het verlies ben ik wel tevreden over het vertoonde spel en de inzet van het team.” concludeerde trainer Arnoud Holl na afloop “Met uitzondering van de eerste set. Daar deden we net teveel de dingen waar we vooraf over gesproken hebben om dat juist niet te doen. Heel knap hoe we de slechte start van de 2e set konden ombuigen naar een hele goede fase die tot het einde van de 3e set bleef. Het uitvallen van Pieter Vink heeft ons wel genekt. Al vind ik wel dat we goed bleven knokken voor de punten. Daar ben ik zeer tevreden over. Maar ja, je speelt wel tegen één van de betere ploegen uit de poule en dan kom je net iets tekort.”

Komende zaterdag speelt Woudenberg uit in Hoogeveen tegen de nummer 3 Olhaco