• Knappe redding van Ties Haket

    John Haket

Focus4u: Mentaal knappe overwinning tegen BOVO

01-12-2019, 18:25 | Lezersnieuws | Lotte

De volleyballers van Woudenberg moesten afgelopen zaterdag in Aalten aantreden tegen het gepromoveerde BOVO. Een aantal jaren geleden speelde beide ploegen nog tegen elkaar in de 3e divisie. Evenals toen werd het in Aalten 1-3 voor Woudenberg.

De opdracht waarmee Woudenberg het veld betrad was simpel: veel servicedruk uitvoeren op de passers van BOVO. In grote delen van de wedstrijd lukte dit ook. De start van Woudenberg was prima. Een kleine hapering bij een sterke opslagserie van de diagonaal van BOVO, maar daarna bleef Woudenberg de bovenliggende partij en werd met 20-25 gewonnen.

Ook de 2e set speelde Woudenberg beter dan de thuisploeg. Vooral in de eindfase speelde Woudenberg zeer goed en werd ruim gewonnen.

In de derde set speelde Woudenberg wat ongelukkiger en maakte meer fouten. Dat werd direct door de thuisploeg afgestraft waardoor de 3e set nipt verloren werd.

In het begin van de 4e set leek het erop dat Woudenberg dit direct recht ging zetten. Serverend en blokkerend zag het er goed uit en Woudenberg had een ruime voorsprong van wel 6 punten. Maar in de eindfase was Woudenberg wat ongelukkig in het rallyspel en kwam BOVO sterk terug.

Op 23-24 wist Woudenberg het eerste matchpoint niet te verzilveren. Hierdoor ontstond nog een zeer spannende eindfase waarbij ook BOVO nog setpointen kreeg. Maar bij 29-30 kreeg de passer van BOVO de sterke service Jan Pieter Kooy niet onder controle en de slechte pass werd door middenman Koos Jol direct afgemaakt; 29-31 winst.

Mentale overwinning

“We hebben het onszelf nog heel erg moeilijk gemaakt in de 4e set” concludeerde trainer Arnoud Holl na afloop “Eigenlijk was er niets aan de hand. Maar we lieten BOVO terugkomen en dan krijgt zo’n thuisploeg toch vleugels en wordt het nog zeer spannend. Ondanks dat we in die fase fouten maakten bleven we wel geloven en werden een aantal zaken goed uitgevoerd. Wessel Terpstra pakt blokkerend een mooi punt en de service opdrachten werden uitgevoerd. Dus heel knap dat we in de spannende eindfase in onze kracht bleven spelen. Dan neem je toch mooi 4 punten mee naar huis.”

Door deze overwinning stijgt Woudenberg weer een paar plaatsen en staat in de middenmoot.

Komende zaterdag speelt Woudenberg thuis om 18.30 uur in de Camp tegen de huidige nummer 2 Sudosa uit Assen.