• Madelon op de 2e plaats

    LONGA
  • Assistent Maud met emely en Madelon

    LONGA
  • Ayla en Carlijn

    LONGA

Zeven Longaturnsters in actie op regiofinales

20-05-2019, 00:24 | Lezersnieuws | amber

Op zaterdag 11 en 18 mei kwamen de beste turnsters in divisie 4 en 5 uit de regio in actie bij Turn In in Amersfoort. In verschillende leeftijdscategoriën werd gestreden om de titel regiokampioen.Van de 7 turnsters die voor LONGA in actie kwamen,hebben twee zich geplaats voor de districtfinales. Madelon en Sophie turnen binnekort de de hoogst haalbare finale op dit niveau.

Voor de finale keuze oefenstof op 11 mei, hadden vijf LONGA turnsters zich geplaatst. Fleur van der Wansem en Esther Geurken meldden zich af wegens blessures.

Als eerste kwamen Anne van den Essenburg en Madelon van der Heijden in actie in de categorie Junior E. Zij begonnen op brug waar Madelon direct de hoogste score in haar categorie op dit toestel neerzette. Op balk oogden beiden hierna wat nerveus. Anne moest helaas een val incasseren en een element werd niet geteld wat kostbare punten kosstte. Madelon had last van een voetblessure en turnde minder strak op balk dan we van haar gewend zijn. Overall turnde Anne een fijne wedstrijd met een nette vloeroefening. In een veld met zeer sterke deelnemers was de prestatie van Madelon goed voor het zilver en een ticket voor de districtfinale op 25 mei in Amsterdam.

Hierna kwam Emely den Ouden in de categorie Senior D aan de beurt. Emely turnde ontspannen, straalde plezier uit en zette een goede sprongscore neer. Zij kan tevreden terug kijken.

Zaterdag 18 mei was de beurt aan de jongste meisjes uit divisie 4 en 5 in de voorgeschreven oefenstof. Hier kwamen 4 turnsters van LONGA in actie.

Sophie Veldhuizen kwam als eerste in actie in de categorie instap D2 en turnde een nette wedstrijd. Zij haalde hoge scores voor de uitvoering en werd 10e van de 27 meisjes. Goed voor doorstroming naar de districtfinale op 15 juni.

In de categorie pupil 1 D2 kwam hierna Hasse van der Heiden in actie. De andere meisjes waren te sterk om bij de beste 14 te eindigen. Hasse turnde met veel plezier en ontspannen de wedstrijd.

Als laatste was het de beurt aan Ayla van den Eerenbeemt en Carlijn Kwakernaak in de categorie Pupil 2 D1. Beiden waren erg gespannen voor het eerste toestel balk en hadden daardoor een val. Er werd goed en overtuigend geturnd door alle deelneemsters. Carlijn haalde een zeer hoge score voor haar salto op sprong. Ze kwam nog net te kort voor doorstroming naar de districtfinale.

Madelon en Sophie komen nog één keer in actie op de districtsfinales op respectievelijk 25 mei en 15 juni.