• Junioren Puck, Suzan, Maaike en Floortje

    Nikki Versteeg

Zes landelijke tickets voor Longa

27-01-2019, 14:40 | Lezersnieuws | nikki

Op zaterdag 19 en 26 januari kwamen de A selectie turnsters van gymnastiekvereniging Longa Woudenberg in actie tijdens hun tweede voorwedstrijd. Tien turnsters, uitkomend in de 2e en 3e divisie streden in Amsterdam om een plekje in de finales te bemachtigen.

Op zaterdag 19 januari turnden Cynthia Koutsouradis, Marlene Timmerman en Sasja van Beek in de 2e divisie. Alle drie de turnsters wisten zich knap te plaatsen voor de landelijke kwartfinale. Cynthia (11 jaar) turnde met meer ontspanning en uitstraling dan tijdens de eerste wedstrijd. Vooral op vloer kreeg zij een mooi cijfer. Voor Marlene (13 jaar) was dit haar eerste wedstrijd en de enige kans om zich te plaatsen. Met minimale voorbereiding, vanwege een blessure, lukte het haar toch om alles uit zichzelf te halen. Sasja (15 jaar) liet veel progressie zien ten opzichte van haar eerste wedstrijd en verraste zichzelf met doorstroming. 

Een week later waren 3e divisie turnsters aan de beurt. Peggy Jansen (10 jaar) turnde een goede wedstrijd en wist netjes in de middenmoot te eindigen. Junioren Suzan Lancee, Puck ’t Lam, Floortje Brunenberg en Maaike van der Zon (14 jaar) turnden wisselend. Naast een aantal tegenvallers was er ook verbetering te zien. Bij Suzan resulteerde dit in een mooi cijfer voor haar brugoefening. Puck liet strakke oefeningen zien en behaalde een hoge score op sprong. Floortje liet zien hoeveel doorzetteringsvermogen zij heeft en turnde ondanks een blessure toch een knappe wedstrijd. Tijdens de eerste wedstrijd pakte zij al het brons voor de 4e plek, waardoor zij zich heeft geplaatst voor de landelijke halve finale.

Maaike moest de eerste voorwedstrijd aan zich voorbij laten gaan en had maar één kans om zich te plaatsen. Zij wist haar zenuwen onder controle te houden en turnde netjes en stabiel. Dit werd beloond met een medaille voor de 5e plek en doorstroming naar de halve finale. Daarnaast heeft zij zich met Floortje en Puck ook geplaatst voor het districtskampioenschap. Anna Suurmeijer en Joosje den Hertog turnden bij de senioren (15 jr. e.o.). Beide turnsters hadden niet hun dag met brug maar op de andere toestellen ging het lekker. Joosje turnde voor het eerst een bonus combinatie op balk, met als resultaat een eerste plek op dit toestel. Allround werd ze netjes 10e. Anna behaalde prachtige scores en kreeg een medaille voor de 6e plaats. Ook zij heeft zich knap geplaatst voor de halve finale en het districtskampioenschap.