• De Woudenbergse Carla Aalderink (met oranje bal) zet zich samen met de andere sponsorlopers in voor 50.000 mensen met de ziekte van Parkinson(ismen)

    Parkinson Vereniging

Woudenbergse loopt Vierdaagse voor mensen met de ziekte van Parkinson

22-05-2018, 16:03 | Lezersnieuws | Beheerder

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse zetten lopers zich in voor verschillende goede doelen. Zo ook de Woudenbergse Carla Aalderink. Aalderink is directeur van de Parkinson Vereniging. De Parkinson Vereniging zet zich in voor de 50.000 mensen in Nederland die de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme hebben.

In training 

"Het leek mij een mooi idee wanneer iemand van de Parkinson Vereniging zou deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse", aldus Carla. "Ik meldde mij aan en kreeg te horen dat ik een van de uitverkorenen ben." De Woudenbergse ging direct aan de slag. Sportief is zij wel, maar het wandelen van een lange afstand is een nieuwe discipline voor haar. Ze kocht een paar stevige wandelschoenen en sinds een aantal maanden gaat ieder weekend de wekker vroeg af voor een lange wandeling.

Uitdaging

"Het is een hele uitdaging om op tijd klaar te zijn voor de vier maal veertig kilometer lopen. Het vraagt heel wat uren training! Maar voor dit goede doel zet ik me graag in", aldus Aalderink. 

Steun de vierdaanselopers van de Parkinson Vereniging

Wilt u Carla Aalderink en de Parkinson Vereniging steunen? Ga dan naar deze website: https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/goede-doelen/parkinson-vereniging