Woudenberg verliest tumultueuze wedstrijd

30-01-2017, 01:50 | Lezersnieuws | Rick van Bentum

Een tumultueuze wedstrijd, zo kon de wedstrijd van KV Woudenberg 1 tegen Keizer Karel 1 het best omschreven worden. Woudenberg, koploper in de Derde Klasse, ontving het Nijmeegse Keizer Karel, de nummer 3 in de poule. In de uitwedstrijd werd het gelijk, dus Keizer Karel kwam met vertrouwen om punten te pakken.

Veel druk stond op deze wedstrijd, vooral voor Woudenberg, Dat was ook te zien in het begin van de wedstrijd. Veel passfouten en verkeerde kansen werden genomen. De Woudenbergers liepen al snel tegen een achterstand aan te kijken. Vooral Keizer Karel schoot van afstand veel raak, terwijl Woudenberg veel kansen nodig had om tot een doelpunt te komen.

In de tweede helft kwam Woudenberg iets terug door de wissels die coach Ron van de Graaf inbracht. De wissels scoorden meteen en brachten Woudenberg terug in de wedstrijd.

Een wissel kwam echter voor slechts één minuut in het veld door een rode kaart. Laurens de Haan scoorde in zijn eerste balcontact, waardoor Woudenberg op 2 punten verschil kwam en Woudenberg de wedstrijd snel door wilde zetten. Keizer Karel hield echter lang de bal vast, waardoor de gebroeders De Haan de bal wilden afpakken van de heer. Van deze scrummage was de arbiter niet gediend en verwees Laurens de Haan van het veld.

Uiteindelijk verloor Woudenberg deze wedstrijd met 15-18, waardoor het de koppositie in de Derde Klasse verliest. Directe concurrent DWS komt daarom op 1 punt voorsprong; Woudenberg staat nu op de tweede plek.