• Maud, Madelon, Ruth, Anne en Robin uit ronde 4

  Anna van Ginkel
 • Brianna, Iris en Esmée ronde 1

  Isa de Man
 • Ymke, Noor, Isa, Fleur en Sterre ronde 2

  Isa de Man
 • Fleur van Haandel goud!

  Isa de Man

Wedstrijd met ups en downs voor Longaturnsters

17-03-2019, 20:58 | Lezersnieuws | amber

Zaterdag 16 maart was de 2e voorwedstrijd 4e/5e/6e divisie in Amersfoort. Een wedstrijd met ups en downs voor de turnsters van Longa.
In de eerste ronde turnden Brianna Wittenberg, Esmée Seeger en Iris v. Barneveld (12 jaar 5ediv). Esmée werd 1e op balk. Iris liet een sterke brugoefening zien, 2e plaats op dit toestel. Brianna turnde een sterke wedstrijd en liet weer haar kracht zien. Door een klein foutje miste zij helaas het podium. 

In de tweede ronde turnden Sterre v.d. Sloot en Lisa Veldhuizen (12 jaar 6ediv) op baan 1. Sterre maakte wat foutjes op balk & vloer en turnde goed op brug en sprong. Zij sloot de dag goed af. Lisa concentreerde zich en straalde zoals we haar kennen op balk, goed voor de 5e plaats op dit toestel. 

Op baan 2 werd geturnd door Fleur v.d. Wansem (13 jaar 5ediv) en Ymke Keij en Noor Veenendaal (13 jaar 6ediv). Fleur liet een mooie sprong zien, op brug moest zij een val incasseren, op vloer turnde zij een geweldige oefening, 1e op dit toestel en overall 6e. Ymke en Noor turnde allebei een stabiele wedstrijd. De scores lagen allemaal dicht bij elkaar. Noor eindigde als 6e en Ymke 9e in het overall klassement.

Nadine Willigenburg (14-15 jaar 5ediv) en Fleur v. Haandel (16 jaar eo. 6ediv) volgde. Nadine turnde een stabiele wedstrijd. Een strakke oefening op balk was goed voor een 1e plaats op dit toestel, overall 6e.  Fleur turnde op de andere baan. Fleur verraste vooral zichzelf door buitengewoon stabiel te turnen op alle toestellen. Zij won zeer overtuigend en verdiend de gouden medaille overall.

In de laatste ronde turnden Ruth Ebbers en Robin Hoogvliet (14-15 jaar 6 div). Ruth begon de wedstrijd goed door met een zeer nette balk oefening, 1e plaats op dit toestel. Vorige wedstrijd mislukte sprong, deze wedstrijd ging het goed en was hij prachtig. Overall 14e. Robin liet een geweldige sprong zien en eindigde als 1e op dit toestel. Overall eindigde zij als 5e, goed voor het podium!

Verder turnde Anne v.d. Essenburg, Maud de Man en Madelon v.d. Heijden (14-15 jaar 4ediv). Anne turnde een een strakke pirouette op balk en overall 10e. Maud liet mooie spagaatsprongen op balk zien en progressie op vloer, overall 12e. Madelon wilde nieuwe elementen turnen. Op balk liet zij voor het eerst op een wedstrijd een arabier zien en werd 1e op dit toestel. Op vloer turnde zij een moeilijkere acrobatische serie. Zij kreeg zilver omgehangen.

Een aantal turnsters start nu met de voorbereiding op de regiofinale in mei.