Vrijwilligersvacatures

28-09-2015, 12:19 | Lezersnieuws | Larikslaan2

Op de website van Larikslaan2 staat een groot aanbod van vrijwilligersvacatures in de plaatsen Leusden, Scherpenzeel en Woudenberg.

Heeft u tijd over en zin om iets nieuws aan te pakken, neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Larikslaan2, adres: Larikslaan 2, 3833 AM in Leusden, tel: 033 - 303 44 44, e-mail info@larikslaan2.nl Voor vrijwilligersvacatures kunt u ook kijken op de website: www.larikslaan2.nl

Wie helpt bij opvang vluchtelingen in Scherpenzeel?

Vluchtelingenwerk Scherpenzeel is op zoek naar vrijwilligers die vluchtelingen na aankomst in de gemeente willen begeleiden. Het gaat om het regelen van allerlei praktische zaken en het wegwijs maken in een voor hen onbekende omgeving. De Coach Vestiging is de vaste contactpersoon, die hen in de eerste periode van acht maanden begeleidt. De tijdsinvestering is in de eerste weken één of twee dagdelen per week. Daarna neemt het snel af naar één of twee uur per week, naar de behoefte van de vluchteling. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Larikslaan2.

Medewerker Uitleen bij Speelotheek De Speelvallei in Scherpenzeel. De Speelvallei wil door het uitlenen van speelgoed en spelletjes de ontwikkeling van het kind stimuleren. Samen met twee andere vrijwilligers draagt de medewerker zorg voor het uitlenen en weer innemen en controleren van speelgoed. Andere taken zijn het geven van persoonlijk advies en uitleg over spelen en speelgoed, het helpen met organiseren van activiteiten, zoals de fietsen- en speelgoedbeurs en eventuele administratieve taken. De werkzaamheden kosten u ongeveer twee uur per maand.

Vrijwilligers mogen gratis een tweede stuk speelgoed lenen en hebben eerste keus bij speelgoedbeurzen. Kinderen mogen tijdens de uitleentijden meekomen.

De Speelvallei organiseert regelmatig vrijwilligersavonden waar ervaringen kunnen worden uitgewisseld en informatie over nieuw speelgoed verstrekt wordt.

Belangstelling voor één van deze vrijwilligersvacatures? Neem contact op met Larikslaan2.