• -

    -

Volleyballers Focus4u spelen weer voor de bovenste plekken

21-01-2018, 17:00 | Lezersnieuws | Volleybal Woudenberg

WOUDENBERG Na twee promoties achter elkaar komt Woudenberg dit seizoen uit in de 2e divisie. ,,Los van het feit dat 2e divisie voor Woudenberg uniek is, staat we nu op plek twee met één verliespunt meer dan de koploper en met één wedstrijd minder gespeeld, 7 punten boven de nummer 3. Het gaat dit jaar ook weer heel erg goed."

Aan het woord is coach Arnoud Holl: ,,De eerste helft van de competitie was heel erg bijzonder. Bijna alle ploegen wonnen hun thuiswedstrijden. Een uitwedstrijd winnen was gewoon heel erg lastig. Dat hield wel in dat na speelronde 7 de nummer drie slechts 5 punten (1 wedstrijd) van plek 10 stond, wat weer nacompetitie voor degradatie inhoudt. Dus ongekend spannend. Daarna zag je dat ploegen ook meer uitwedstrijden gingen winnen".

Zo ook Woudenberg; Na drie winstpartijen werd twee keer uit verloren, maar daarna werden zeven wedstrijden achter elkaar gewonnen. ,,Het grote verschil met voorgaande jaren is dat we nu veel harder voor de punten moet knokken. In een aantal thuiswedstrijden hebben we erg goed gespeeld en een aantal uitwedstrijden hebben we op karakter gewonnen. De feestvreugde na een overwinning is daardoor veel intenser dan de jaren ervoor."

Hierdoor staat Woudenberg nu op de tweede plek en staat er komende zaterdag zowaar een heuse topper op het programma. ,,Ja, dat is natuurlijk heel erg leuk. We spelen tegen koploper Orion. Orion heeft uitgesproken dat zij kampioen willen worden en moeten dus van ons winnen. In de uitwedstrijd hebben we drie sets lang achter de feiten aangelopen en hadden we geen antwoord op hun aanvallend- en sprongservice geweld. In de vierde set was er sprake van een echte wedstrijd en wonnen wij die nipt. Maar dat was toen. We gaan zaterdag zien hoe beide ploegen zich ontwikkeld hebben de afgelopen maanden. Bij ons staat er geen druk op, behalve dat wij graag een goede wedstrijd willen neerzetten". En bij verlies?

,,Dan gaan we dinsdag gewoon weer hard trainen, wat we overigens ook gaan doen als we winnen", sluit Arnoud Holl af met een knipoog. ,,Rondom de wedstrijd worden er allerlei festiviteiten georganiseerd en ik verwacht dat er zal een leuk sfeertje zal hangen in de Camp". De wedstrijd begint zaterdag om half zeven.