• -

    -

Vijf punten voor kampioenschap Vallei Accountants/Dames 1

10-03-2019, 21:03 | Lezersnieuws | Lotte

Na een vrije periode van twee weken mocht Vallei Accountants/Dames 1 beginnen aan de laatste fase van het seizoen. Er staan nog vijf wedstrijden op het programma, waarvan de eerste gespeeld werd afgelopen zaterdag tegen Scylla D2 in Wageningen.

De wedstrijd begon met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Manouk Heijndijk, Carina Den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers en tot slot Kim de Witte als libero. Marjelle van Driel uit het tweede en Annefleur Boshuis uit de MA1 namen tevens plaats op de bank ter versterking.

Woudenberg begon goed aan de wedstrijd en had al gauw een voorsprong te pakken. Scylla had moeite met de druk vanaf de dames in het geel-zwart maar wist richting einde van de set nog terug te komen. Woudenberg wist net aan het langste eind te trekken en won met 26-24.

In set twee had Wageningen niets in te brengen. Roseanne Bos kwam er in voor Carina en Woudenberg hield het eigen spel stabiel. De set werd gewonnen met 25-12.

Scylla had nog niet opgegeven en maakte het Woudenberg ook niet makkelijk in de derde set. Jennifer Wilbrink kwam er in op het midden voor Laura. Het kostte de dames moeite om een voorsprong te pakken en daarmee bleef het spannend tot aan het einde van de set. Laura keerde terug in het veld en uiteindelijk werd de set ook gewonnen met 25-23.

Bij aanvang van de vierde set werd duidelijk dat Focus4U/Heren 1, dat ook bij Wageningen moest spelen, klaar was met hun wedstrijd. Woudenbergs publiek stroomde naar de tribune van de dames toe en ook Heren 1 zelf kwam aanmoedigen. Hierdoor bouwden de dames een ruime voorsprong op en konden zij richting einde set op hun gemak de laatste puntjes pakken. De set werd gewonnen met 25-21.

“Dit zijn vijf belangrijke punten in de strijd om de eerste plaats.” Aldus coach Harry Kenter. “We waren af en toe onzorgvuldig maar wel vastberaden om te winnen. Hierdoor was het niet eens van onze beste wedstrijd, maar gelukkig was dat dus ook niet nodig.”

De volgende wedstrijd op het programma is tegen hekkensluiter Xanthos D1 op dinsdagavond 19 maart om 20:00 in sporthal de Wanmolen te Zetten. Ondertussen speelt directe concurrent AETOS D2 tegen de nummer 3 Renswouw D2 op vrijdagavond 15 maart, een belangrijke wedstrijd in een spannende laatste fase van de competitie.