• Madelon met haar medaille

    Nikki Versteeg

Vier turnsters Longa naar districtsfinale

22-04-2018, 22:39 | Lezersnieuws | nikki

In Amersfoort vonden de afgelopen twee weekenden de regiofinales turnen plaats, voor de meisjes uit de vierde divisie en verplichte oefenstof D1. Negen turnsters van gymnastiekvereniging Longa Woudenberg hadden zich voor deze finales geplaatst.Er werd goed gepresteerd met twee medailles en vier keer een ticket voor de districtsfinale.

Op zaterdag 14 april kwamen de turnsters uit de vierde divisie in actie. Hier gingen 36 turnsters per categorie de strijd aan, om bij de beste 18 te komen en een plekje in de districtsfinale te bemachtigen. De dag begon met jeugdturnsters Maud de Man en Anne van de Essenburg (12 jaar). Zij turnden beiden een goede wedstrijd en lieten vooral op vloer veel uitstraling zien. Maud werd 20e en Anne 21e. Daarna was Madelon van der Heijden (13 jaar) aan de beurt. Madelon turnde een ontspannen wedstrijd en gaf op de vloer een echte show weg. Ook op de andere toestellen turnde ze goed wat haar knap een zilveren medaille opleverde. 

In de laatste ronde kwamen de senior turnsters (15 jr. e.o.) in actie. Deze ronde liep niet helemaal zoals gehoopt. Fleur Dorst blesseerde haar enkel tijdens de sprong en Emely den Ouden blesseerde zich tijdens het inturnen op de brug. Beiden turnsters wisten toch knap door te zetten. Joosje den Hertog bleef gedurende de wedstrijd goed haar focus houden en turnde op alle toestellen stabiel en netjes. Met een nipt verschil op de regiokampioen mocht zij het brons in ontvangst nemen.

Op zaterdag 21 april waren de turnsters uit de verplichte oefenstof D1 aan de beurt. Hier streden 28 turnsters per categorie om een plekje bij de beste 14. Instapper Hasse van der Heiden (8 jaar) turnde een nette wedstrijd maar de concurrentie was te strek om kans te maken op doorstroming. Peggy Jansen (9 jaar) turnde ook erg goed en behaalde op brug een monsterscore van 14.5.  In het eindklassement werd ze 10e. Mika Wonnink (10 jaar) begon onzeker op balk maar herpakte zich knap door op de overige toestellen prachtig te turnen. Ze behaalde de 11e plaats.