Vernieuwde website voor zakelijk toerisme op de Heuvelrug

07-11-2018, 09:24 | Lezersnieuws | Sanne

Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei wil de activiteiten op het gebied van zakelijk toerisme de komende jaren uitbreiden. Een belangrijke stap hierin is de vernieuwde website zakelijk.opdeheuvelrug.nl.

 

“Met een jaarlijkse toegevoegde waarde van 675 miljoen euro en werkgelegenheid voor zo’n 20.000 mensen zijn recreatie en toerisme ontzettend belangrijk voor de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Zakelijk toerisme is hierbij jaarlijks goed voor circa 40% van toegevoegde waarde en werkgelegenheid,” aldus Laura van de Rijke (coördinator campagne Zakelijk op de Heuvelrug).  

 

Venuefinder

De website zakelijk.opdeheuvelrug.nl is in dezelfde stijl vormgegeven als de moedersite opdeheuvelrug.nl, maar met een eigen menustructuur en eigen url heeft het een zelfstandig karakter gekregen. De meertalige website zakelijk.opdeheuvelrug.nl laat direct de veelzijdigheid en mogelijkheden van de zakelijke locaties zien. Deze verbeteringen moeten leiden tot betere vindbaarheid en zichtbaarheid en dus meer bezoekers. Daarnaast is er een venuefinder aan toegevoegd waardoor het nog makkelijker wordt om de juiste locatie voor een evenement te vinden. Bezoekers kunnen filteren op locatie, aantal personen en indeling. Dit zorgt ervoor dat zakelijke bezoekers direct actueel en relevant aanbod vinden van zakelijke locaties passend bij hun wensen. Inmiddels hebben 25 locaties zich aangesloten bij de campagne Zakelijk op de Heuvelrug. In 2019 wordt dit aantal uitgebreid naar 40 partners. Zowel de grote congres- en conferentielocaties als de kleine locaties kunnen zich aansluiten. 

 

Waarom zaken doen op de Heuvelrug?

De Utrechtse Heuvelrug biedt een ongekende diversiteit. Je vindt er prachtige natuur, talloze kastelen en buitenplaatsen en levendige steden en dorpen met genoeg mogelijkheden voor een zakelijk evenement. Zowel voor bedrijfsuitjes, presentaties als personeelsfeesten is de Heuvelrug een geschikte locatie. Op de Utrechtse Heuvelrug kunnen gasten ontspannen en tot rust komen te midden van de bijzondere natuur. Mede dankzij de centrale ligging van de Utrechtse Heuvelrug in Nederland, is deze regio de perfecte uitvalsbasis voor zakelijke evenementen. Daarnaast zijn de vele congreshotels en conferentiecentra gelegen in een bosrijke omgeving en bieden uitdagende social programs.