Vallei Accountants/Dames dendert over Renswouw heen.

20-01-2019, 15:51 | Lezersnieuws | Lotte

Een van de belangrijkste wedstrijden van dit seizoen werd maandag 14-1 gespeeld in Achterveld, de uitwedstrijd van Vallei Accountants/Dames 1 tegen Renswouw Dames 2. Zoals ieder jaar draaien de ervaren dames van Renswoude mee in de top en zijn zij een altijd uitdagende tegenstander. Om gelijk te komen met de nummer 1 moest Woudenberg 4-0 winnen.

In de basis begonnen Mandy van der Vaart, Hendi de Greef, Laura Moraal, Manouk Heijndijk, Roseanne Bos, Martine Leijenhorst en Kim de Witte. Carina Den Ouden, Jennifer Wilbrink en Marjelle van Driel stonden klaar langs de kant om in te vallen indien nodig.

Woudenberg begon sterk aan de wedstrijd met goede aanvalsdruk. De dames van Renswouw wisten de aanvallen niet goed af te slaan en kon het Woudenbergse front niet tegen houden. Ondanks dat de tegenstander nog dichterbij kwam aan het einde van de set, werd er wel gewonnen met 21-25.

In set twee begon Mandy de ballen goed te verdelen over de Woudenbergse aanvalsters. Hierdoor moest Renswoude blijven bewegen en zorgde de tactische afwisseling op midden/buiten/dia ervoor dat er gaten kwamen in het veld van Renswoude. Woudenberg won met 17-25.

De laatste twee sets bleef Woudenberg sterk. De druk begon met serviceseries van Manouk en Hendi waarmee direct punten gepakt werden. Ondertussen zorgden rake klappen aan het net van Martine en Roseanne ervoor dat de verdediging van Renswouw op de grond lag. Renswoude vocht nog terug maar als de bal niet in het blok van Laura terecht kwam, dan zat Kim er wel achter om alles op te vangen. Beide sets waren dan ook overtuigend voor Woudenberg met 20-25.

Coach Harry Kenter geeft aan enorm trots te zijn op zijn team. “Vanaf het begin tot het eind van de wedstrijd heb ik super gemotiveerde speelsters aan het werk gezien. Ieder heeft stuk voor stuk een geweldige wedstrijd gespeeld. We waren een team die samen deze overwinning behaald. Er was veel servicedruk, gevarieerde aanvallen en een snelle verdediging. Ook in de side-out hebben we een hoog rendement gehaald. Dit enthousiaste en bruisende team heeft verdiend gewonnen.”

Zaterdag 26 januari speelt Vallei Accountants/Dames 1 tegen TiVoC D2, nummer 9 in de poule. Bij een 4-0 overwinning haalt Woudenberg koploper AETOS D2 in met 1 punt voorsprong. Komt u ook de dames aanmoedigen thuis in sporthal de Camp om 15:30