• Archieffoto van Vallei Accountants/Dames in actie.

    Volleybalvereniging Woudenberg

Vallei Accountants/Dames 1 klaar voor kampioenswedstrijd

31-03-2019, 21:46 | Lezersnieuws | lotte

Het seizoen loopt bijna ten einde en met nog twee wedstrijden te gaan is het een spannend competitie einde tussen Vallei Accountants/Dames 1 en AETOS Dames 2. Afgelopen zaterdag moest Woudenberg eerst 5 punten pakken tegen Gemini D4, een tegenstander in de onderste regionen.

De wedstrijd begon met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Manouk Heijndijk, Carina Den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers en Kim de Witte als libero.

Het begin van de eerste set verliep moeizaam. Tot ongeveer de helft van de set ging de stand gelijk op, alvorens Woudenberg de voorsprong pakte door een serviceserie van Martine. De libero van Gemini werd zwaar onder druk gezet en na een aanval van Manouk op de borst, moest deze tijdelijk het veld verlaten. Gemini kwam niet terug in het spel en Woudenberg won met 25-15.

De dames van Vallei Accountants hadden het ritme helaas in de tweede set nog steeds niet helemaal te pakken. De tegenstander wist bij te blijven en soms zelfs net een moment voor of gelijk te staan met de thuisploeg. Woudenberg bleek toch de betere ploeg en won met 25-21.

Vanaf set drie werd de doorslag gegeven met servicedruk. Deze was te groot voor Gemini waardoor zowel direct als indirect de punten naar Woudenberg gingen. Set drie werd dan ook met groot verschil binnengehaald, 25-11. De laatste set was vergelijkbaar met de derde set. Roseanne Bos en Jennifer Wilbrink maakten ook nog speelminuten en hielden het niveau op peil. Set vier eindigde in 25-14.

“Wederom een wedstrijd waarbij we gedaan hebben wat we moesten doen. Tegen dit soort tegenstanders is het soms moeilijk om in het ritme te komen, gelukkig kregen we dit wel in de derde set voor elkaar. De focus gaat nu uit naar volgende week.” Aldus coach Harry Kenter.

Volgende week staat de wedstrijd voor het kampioenschap op het programma. Vallei Accountants/Dames 1 speelt om 16.30 thuis tegen de concurrent AETOS dames 2. Bij 3-1 winst is het Woudenbergse team kampioen. Zij kunnen alle support dan ook goed gebruiken in Sporthal De Camp en hopen op veel publiek.