• Turnsters ronde 2

    Eveline Jansze

Twee medailles voor LONGA turnsters in Bunschoten

24-03-2019, 12:44 | Lezersnieuws | amber

Op zaterdag 23 maart kwamen twaalf tunsters van de B- en C selectie onderbouw van LONGA in actie. Twee deelneemsters, Sophie Veldhuizen en Nienke Sinkeldam, zagen hun inspanning beloond met een medaille.

De wedstrijd begon met de jongste meisjes (8-9 jaar) D3 Nienke van Dieren, Milou Wijnbergen en Julia Bos op de ene baan en Rachel van Vugt, Sara Scholte, Sophie van Meijeren en Sophie Veldhuizen D2 op de andere baan. Alle meisjes deden heel erg hun best. Ze lieten ook bijna allen veel verbetering zien vergeleken met hun eerste wedstrijd. Sophie Veldhuzien werd 4e in haar categorie en ontving een bronzen medaille.

In wedstrijd twee streden de 10 jarigen Olivia Kas en Eline van Kleef D3 op baan 1 en Hasse van der Heiden D2 op baan 2. Hun prestaties zorgden voor enthousiaste coaches. Het deelnemersveld was sterk en daarom helaas geen medailles voor deze turnsters.

Ruim op tijd startte de laatste ronde met de 11 jarige turnsters. Hier had LONGA drie deelneemsters, Fenna Broekhuizen en Nienke Sinkeldam D3 op baan 1 en Elise Helms D2 op baan 2. Ook hier was er sterkte concurrentie. Elise begon de wedstrijd ongelukkig en viel hard van brug tijdens inturnen. Zij zette door en was sterk op vloer en balk. Nienke en Fenna deden het ook goed. Nienke kreeg het brons voor een vierde plaats.

De trainsters kijken met trots terug op de wedstrijd en duimen voor doorstromers naar de regiofinale in juni.