• Loulou, Carlijn en Ayla

    Nikki Versteeg

Twee keer goud voor Longa tijdens eerste voorwedstrijd

20-01-2019, 15:16 | Lezersnieuws | nikki

Op zaterdag 19 januari kwamen er 16 turnsters van gymnastiekvereniging Longa Woudenberg in actie. In Amersfoort turnden zij hun eerste voorwedstrijd, uitkomend in de 4e, 5e en 6e divisie. Het was een geslaagde dag waarop er door de turnsters een hoop successen werden behaald. Twee turnsters wisten het goud te bemachtigen. Zowel Madelon van der Heijden als Esther Geurken waren de sterkste turnster in hun categorie. 

In de eerste ronde turnden Loulou van Lambalgen (8 jaar), Ayla van den Eerenbeemt en Carlijn Kwakernaak (beiden 10 jaar). Alle drie de turnsters lieten punten liggen op balk maar op de overige toestellen brachten zij het er keurig vanaf. In de tweede ronde turnden Robin Hoogvliet en Ruth Ebbers bij de junioren (13/14 jaar) in de 6e divisie. Robin turnde een strakke wedstrijd en overwon haar angsten. Op sprong behaalde zij zelfs de hoogste score. Ruth debuteerde vandaag op de wedstrijdvloer. Ondanks dat dit voor haar erg spannend was liet zij toch mooie oefeningen zien.

Maud de Man, Anne van de Essenburg en Madelon van der Heijden turnden bij de junioren in de 4e divisie. Maud was ziek, waardoor ze de wedstrijd helaas niet kon afmaken. Zij heeft veel doorzettingsvermogen laten zien. Anne turnde stabiel en overwon angsten. Madelon liet een nieuwe sprong zien en ook op de andere toestellen deed ze het heel erg goed. Dit werd beloond met een gouden medaille.

In de derde ronde turnden jeugdturnsters Noor Veenendaal en Ymke Keij (beiden 12 jaar) in de 6e divisie. Ymke turnde een goede wedstrijd en behaalde de hoogste score op brug. Noor bracht het er erg goed vanaf. Zij mocht knap de zilveren plak in ontvangst nemen. Carmen Castrop en Fleur van Haandel turnden bij de senioren (15 jr. e.o.) in de 6e divisie. Ondanks een gekneusde pink behaalde Carmen een 4e vierde plek op brug. Fleur eindigde met een goede wedstrijd net buiten het podium.

In de laatste ronde turnden Eline Suurmeijer, Delia den Outer en Esther Geurken (senior 5e divisie). Eline liet veel progressie zien, door veel nieuwe elementen te turnen. Voor Delia was dit haar eerste wedstrijd sinds een lange tijd. Zij kwam ondanks weinig training goed mee met de concurrentie. Esther turnde een foutloze wedstrijd en liet prachtige oefeningen zien. Zij mocht hiervoor het goud in ontvangst nemen. Emely den Ouden (senior 4e divisie) had niet helemaal haar dag. Toch wist wij op brug nog een mooie 4e plek te behalen.