• exposities in de Bibliotheek

    de Bibliotheek Z-O-U-T

Twee exposities in de Bibliotheek Renswoude

12-03-2019, 12:10 | Lezersnieuws | Martijn

In de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Renswoude kun je tot eind april genieten van een tweetal bijzondere exposities. Eén aan de muur en één in de vitrinekasten. Aan de muur hangt ‘de kunst van iPad arT’ van Henk Jan Witteveen. Naast het schilderen met olieverf of aquarelleren kan ook met de iPad kunst gemaakt worden. Henk Jan legt uit: ‘Tekenen en ontwerpen met de iPad was en is voor mij een compleet nieuwe ervaring. Met mijn vinger maak ik tekeningen en ontwerpen direct op het scherm. Zo werk ik veel vrijer en expressiever. Een combinatie van moderne en primitieve technieken.’ De onderwerpen variëren van landschappen, bloemen, stillevens tot abstracte vormen. Allemaal bijzonder kleurrijk en expressief. Henk Jan vindt zijn inspiratie in de wereld om zich. Het handige van een iPad is dat Henk Jan overal aan de slag kan. Een heel andere manier van ontwerpen dus.

Naast de kunst aan de muur is in de vitrinekasten een expositie van Hugo Stempher te bewonderen. De expositie genaamd ‘Expressions in brons’ toont bronzen creaties die een uiting geven aan de beleving en verwondering van Hugo. Destijds, in 2010, startte Hugo door toeval met het maken van bronzen beelden. Hij heeft de techniek eigen gemaakt en de resultaten waren verrassend. Daarom is het niet bij een beeld gebleven. Zijn expositie omvat vogels en andere dieren en zeer strak gestileerde vormen. Zeer divers dus. Hugo werkt ook in opdracht, onder andere voor kynologische evenementen in binnen- en buitenland. Het gehele proces voert hij zelf uit.

De tentoonstellingen zijn gratis te bekijken tijdens openingsuren. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Renswoude is gevestigd aan de Van Reedeweg 77, 3927 BT in Renswoude. Kijk op de website www.bibliotheekzout.nl voor de actuele openingstijden.