• -

    -

Totale controle voor Vallei Accountants/Dames 1

18-11-2018, 20:39 | Lezersnieuws | Lotte

Zaterdag 17 november speelde Vallei Accountants/Dames 1 thuis tegen Scylla D2, een team dat in de onderste regionen van de competitie zit. De wedstrijd werd begonnen met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Laura Moraal en Jennifer Wilbrink op midden, Manouk Heijndijk, Carina Den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers en Kim de Witte als libero.

De concentratie was direct aanwezig bij de eerste set waardoor de tegenstander onder druk gehouden werd. De dames wisten uit ervaring bij vorige wedstrijden dat ze hierin niet moesten verslappen en hielden stand. De set werd zonder problemen gewonnen door Woudenberg. Ook in set twee kon Woudenberg doorzetten. Door de sterke servicepass konden de middenaanvallers goed bedient worden en rolden de punten binnen. Winst voor Woudenberg.

In set drie en vier kon Joline Willaarts haar kunsten als spelverdeelster laten zien. De tegenstander zocht nog naar een oplossing middels prikballen maar dit mocht niet baten. Uiteindelijk was Scylla D2 dusdanig zoek gespeeld dat praktisch elk balcontact foutging. Een duidelijke stand in de vierde set (25-9!) liet zien dat Woudenberg geen enkel moment de touwtjes uit handen gaven.

Coach Harry Kenter is tevreden met de sterke 4-0 overwinning. “Er was bij vlagen sprake van heel goed spel. Over de gehele wedstrijd gezien hebben we hard gewerkt om de concentratie vast te houden. De concentratie kan normaal gesproken tegen dit soort tegenstanders wegvallen en dan moet er hard gevochten worden voor de punten. Nu hadden we ze vanaf het begin tot het eind te pakken en daarmee zijn dit welverdiende 5 punten!”

Vallei Accountants/Dames 1 loopt ongeveer 2 wedstrijden achter op de rest van de competitie maar vind desondanks goed aansluiting bij de Top-3. De volgende wedstrijd wordt uit gespeeld tegen hekkensluiter Gemini D4, om 12:30 in Elst (GLD).