• Tijdens de repetitie

    Annemieke de Brons
  • Tijdens de repetitie

    Annemieke de Brons

Toneelvereniging 't Scherm speelt Markus, de Waterman

30-01-2019, 14:22 | Lezersnieuws | annemieke

MARKUS, DE WATERMAN

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari speelt toneelvereniging 't Scherm weer in De Camp in Woudenberg. Het stuk heet 'MARKUS, DE WATERMAN' en is geschreven door Dick van Maasland.

  

Het stuk speelt zich af in het huis van John en Betty Feytens. Ze hebben hun slome neef Evert, zijn vinnige vrouw Louise én hun twee kleine hondjes te logeren. Louise is gek op kleine hondjes en die liefde kan soms heel ver gaan. De heer des huizes, John Feytens, kan die honden niet uitstaan en de honden mogen hem óók niet. Nadat de honden hem diverse malen hebben aangevallen besluit John maatregelen te nemen. Hij gaat op zichzelf wonen in zijn eigen huis om zich zo te beschermen tegen de honden. Tot overmaat van ramp haalt hondenliefhebber Evert een stommiteit uit. Doodsbang voor de reactie van zijn vrouw, schuift hij zijn probleem in de schoenen van John, waarbij hij niet aarzelt om gebruik te maken van chantage. Maar ja, hoe moet John nu het één en ander tegenover Betty verklaren?

Dit gaat niet helemaal vanzelf. Het gaat zelfs zo ver dat Betty gaat twijfelen aan zijn verstandelijke vermogens en een dokter inschakelt. En dat is op zijn zachtst gezegd een vreemde vogel!

John wordt gek van al die vreemde mensen die ineens over de vloer komen. De voorzitter van de hondenjury en een trouwlustige controleuse mengen zich namelijk ook in het probleem. 

Dan gebeurt er iets waardoor de hele situatie van het ene op het andere moment verandert. Alle ogen zijn ineens gericht op Markus. Ook John ziet Markus wel zitten en toont al zijn liefde aan deze kleine Waterman, die op zijn beurt ook al zijn 'charmes' in de strijd gooit. 

Iedereen is gek op hem! Maar wat is er toch zo speciaal aan Markus? Of u nu van kleine hondjes houdt of niet, Markus de Waterman moet u zeker een keer zien! Maar u bent gewaarschuwd. Ook u zal ongetwijfeld bezwijken voor zijn charmes.

Bent u ook nieuwsgierig geworden? Kom 'Markus, de Waterman' bekijken op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari. We beginnen op 20.00 uur, de zaal gaat om 19.30 uur open.

Kaartverkoop a € 7,00 per stuk aan de zaal.

Op vertoon van dit artikel ontvangt u €1,- korting (max. 2 personen).