't Scherm speelt hilarisch zwarte klucht "Elke Poon"

11-06-2019, 20:04 | Lezersnieuws | Mirjan

De toneelvereniging 't Scherm uit Woudenberg is sinds april begonnen met het repeteren van een gloednieuw stuk. Mirjan Schep, lid van 't Scherm sinds 2011, heeft een hilarische, zwarte klucht geschreven, genaamd "Elke Poon". Omdat de toneelvereniging om de vijf jaar een jubileumstuk heeft met extra aankleding zoals historische kostuums en andere verrassende extra's is dit verhaal gesitueerd in Chicago rond 1912. Niet alleen wordt er in een andere tijd gespeeld, ook het gebruik van de buitenlandse accenten zorgt ervoor dat de toeschouwer even in een ander continent zit. 

Het stuk gaat namelijk over een gezin uit Volendam (in Hollandse klederdracht), dat is gevlucht vanwege een dreiging vanuit het criminele circuit. Appeltaart en jenever, twee specialisaties van de familie Poon zorgen voor veel onrust, verwarringen en (criminele) klanten in het land van de drooglegging.

Het stuk wordt op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober opgevoerd in De Camp in Woudenberg. Zaal open 19:30. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal. Graag tot ziens!