• -

    -

Spannende competitie Vallei Accountants/Dames 1

11-02-2019, 08:55 | Lezersnieuws | Lotte

Op zaterdag 9 februari speelde Vallei Accountants/Dames 1 tegen de nummer vijf BSVO D1. Op dit moment blijft de strijd tussen AETOS D2 en de Woudenbergse dames binnen de competitie spannend. AETOS loopt een wedstrijd voor, terwijl Woudenberg de koppositie nog altijd kan overnemen.

De wedstrijd tegen BSVO begon met de volgende basis: Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Manouk Heijndijk, Carina den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers en Kim de Witte als libero.

Woudenberg ging met een goede servicereeks van Mandy van start en had al gauw een voorsprong van 6-0 te pakken. Niet veel later stond het echter al weer 6-5 en moesten de dames aan de bak. De dames wisten goed druk uit te voeren en konden de set gelukkig winnen met 25-13

In set twee liep het thuisteam achter de feiten aan. Meerdere servicefouten en een BSVO dat meer in de wedstrijd kwam zorgden ervoor dat er geen voorsprong gepakt kon worden. Toen het spel weer bij begon te trekken was het al te laat en ging de set naar de tegenstander met 23-25.

Set drie en vier had Woudenberg zich weer herpakt. De servicedruk kwam terug waardoor BSVO onvoldoende tegenkracht kon leveren. Hiermee wist Woudenberg de rally’s naar zich toe te trekken en kon zo de wedstrijd winnen. Set drie en vier werden respectievelijk gewonnen met 25-14 en 25-16.

De dames hebben betere wedstrijden gekend maar met deze 4 punten behouden zij de kampioenschapskoers in de competitie. Mede dankzij het feit dat BSVO in hun voorgaande wedstrijd tegen AETOS ook een punt wisten af te snoepen. Op 16 februari speelt Vallei Accountants/Dames 1 weer thuis om 16:30 tegen Setash D1. Komt u de dames ook aanmoedigen?