• Sinterklaas met zwarte piet en een gelukkig gezin.

    J.E van den Essenburg

Sinterklaas voor minderbedeelde gezinnen door Stichting Burgerintiatief Woudenberg

28-11-2018, 19:08 | Lezersnieuws | j.e.

Gezinnen die aangesloten zijn bij Stichting Burgerinitiatief Woudenberg konden afgelopen zaterdag naar het Cultuurhuis  in Woudenberg komen, om te zingen voior Sinterklaas . En ze waren natuurlijk allemaal benieuwd wat voor cadeautje ze zouden krijgen, want zonder cadeautjes geen Sinterklaas. De gezinnen kwamen in grote getalen opdagen. Met 75 kinderen en 40 ouders werden bij de deur opgevangen door vrijwilligers van de stichting en kregen wat te drinken en wat lekkers erbij.

De kinderen hoefden zich niet te vervelen tijdens het wachten op de Sint. Ze konden zich laten sminken, eierkoeken versieren, tekenen en nog veel meer dingen die georganiseerd waren. Er werden sinterklaasliedjes gezongen en gedanst, maar het belangrijkste vraag het om ging waren de cadeautjes. 

De 8 jarige Dylano heeft zijn hoop gevestigd op een groot cadeau. Hij vertelde met een grote grijns "ik hoop dat ik een fiets krijg". Dit is natuurlijk wat te veel gevraagd maar de Stichting heeft zijn best gedaan om voor ieder kind een cadeautje te hebben.Het is wel zo leul als zij ook op 6 december met op een cadeuatej op school kunnen aankomen.

De kinderen die niet op het sinterklaasfeest aanwezig konden zijn maar wel aangesloten zijn bij de stichting kunnen donderdag 29 november hun cadeautje ophalen. En ook wat lekkers krijgen de gezinnen om op pakjesavond bij de koffie te eten.
 

Wij bedanken de sponsoren Hoogvliet Woudenberg, NationaalFonds Kinderhulp en de vrijwilligers van Stichting Burgerinitiatief Woudenberg.

Wilt u donateur worden neem dan gerust contact met ons op. www.stbiw.nl  of 06-47016035  Jacco van den Essenburg.

Donatie formulier online 

https//www.armoedefonds.nl/stichtingburgerinitiatiefwoudenberg