• Mevr. Greet van Egdom verwelkomd als 400e lid van Senioren Belangen

    Adriaan Hosang

Senioren Belangen verwelkomt vierhonderdste lid

25-10-2016, 14:01 | Lezersnieuws | G.J. Grotentraast

De nog nieuwe vereniging 'Senioren Belangen' heeft onlangs haar 400e lid mogen verwelkomen. De gelukkige was mevr. Greet van Egdom- van de Deure uit Scherpenzeel. Voorzitter Frits Velker en de contactpersoon in Scherpenzeel mevr. Alie van Riet kwamen haar feliciteren en overhandigden haar een fraaie bos bloemen. Greet vertelt dat zij samen met haar schoonzus lid is geworden van Senioren Belangen. "Dat leek mij gewoon wel erg leuk. Je kunt weer nieuw contacten leggen en doet weer even iets anders dan borduren, lezen of breien", aldus het blij verraste nieuwe lid.

Senioren Belangen is eind 2015 opgericht, nadat het bestuur van de lokale afdeling van de ANBO wegens onvrede over het nieuwe beleid van het landelijk bestuur van deze organisatie, gestopt was met het organiseren van activiteiten onder de vlag van de ANBO.

De nieuwe vereniging Senioren Belangen stelt zich ten doel de belangen te behartigen van de ouderen in de gemeenten Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude. Zo wordt er op 18 november in mfc De Schans in Woudenberg een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd over collectieve zorgverzekeringen. Ook worden er regelmatig sociale, culturele en recreatieve activiteiten georganiseerd zoals gezamenlijke maaltijden, reizen (zowel dagreizen als een jaarlijkse 5-daagse vakantiereis), fietstochten en themamiddagen.

Senioren Belangen is aangesloten bij de landelijke Federatie van Algemene Seniorenverenigingen. Dit biedt volgens voorzitter Frits Velker veel voordelen. "Je kunt dan gebruikmaken van bijvoorbeeld de belastingservice maar ook, en dat is voor veel mensen toch heel belangrijk, van korting bij zorgverzekeraars."