• Marlene, Sasja en Floortje op het NK turnen

    Nikki Versteeg
  • Sasja Nederlands Kampioen

    Nikki Versteeg

Sasja van Beek Nederlands Kampioen turnen

27-05-2018, 17:55 | Lezersnieuws | nikki

Op zaterdag 26 mei kwamen vijf turnsters van gymnastiekvereniging Longa Woudenberg in actie, tijdens de hoogst haalbare finale in hun niveau. Marlene Timmerman, Floortje Brunenberg en Sasja van Beek mochten naar Waalwijk afreizen voor het NK turnen. Madelon van der Heijden en Joosje den Hertog turnden de districtsfinale in Amersfoort. Na een heel mooi seizoen en een goede voorbereiding, streden deze turnsters ook zaterdag weer voor een mooi resultaat. Sasja van Beek zorgde voor een zeer uitzonderlijke prestatie en wist Nederlands Kampioen te worden in haar niveau.

In Waalwijk mocht Marlene (13 jaar) het spits afbijten. Ze turnde een super goede wedstrijd maar viel helaas een keer van de balk. In het eindklassement eindigde ze net buiten het podium op de vierde plaats. Een erg knappe prestatie. Daarna waren Floortje en Sasja (beiden 14 jaar) aan de beurt. Floortje liet ook vandaag weer strakke oefeningen zien. Vooral haar vloeroefening was een plaatje om te zien. Sasja begon ijzersterk met een monsterscore voor haar brugoefening. Zij wist dit gedurende de wedstrijd vast te houden en steeg in het eindklassement naar de eerste plek. Na een aantal zeer spannende minuten bleek zij onverslaanbaar en mocht zich Nederlands Kampioen noemen. Een ongelofelijk knappe prestatie, die nog nooit eerder door een turnster van Longa werd behaald. Zondag 27 mei mocht Sasja nog terug naar Waalwijk voor de toestelfinale balk. Met een mooie oefening werd zij uiteindelijk 5e van Nederland. Als kers op de taart mag zij ook nog eens deelnemen aan de Ahoy-cup op 24 juni in Rotterdam.

In Amersfoort zat het bij Madelon (13 jaar) op vloer helaas tegen. Op de overige toestellen liet ze echter mooie oefeningen zien. Op de balk wist zij zelfs de 2e score van alle deelnemers te behalen. Joosje (19 jaar) begon niet zo lekker aan haar wedstrijd door een val van de balk. Ze wist haar wedstrijd wel mooi af te sluiten met een mooie brugoefening en een goede sprong. In het eindklassement behaalde ze een keurige 12e plek.