• Focus4U/Heren 1 in nieuwe outfit

    Folkert van der Molen

Prima voortzetting debuut Focus4u/Heren 1 in de derde divisie

02-10-2016, 21:10 | Lezersnieuws | Folkert van der Molen

Het Woudenbergse volleybalteam Focus4u/Heren 1 van volleybalvereniging Woudenberg is zeer goed gestart in de 3e divisie. Na de overtuigende overwinning van vorige week met 4-0 tegen VVH uit Harderwijk, moesten de heren aantreden tegen SDS in Voorthuizen.

Door de blessure van Vincent Schotanus was Derrick Vorstelman aan de selectie toegevoegd.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

Eigenlijk is het nooit een echte wedstrijd geworden; 0-4 voor Woudenberg. Door slordigheden in de rally aan Woudenbergse kant kwam SDS in de eerste set makkelijk aan haar punten, maar Woudenberg was duidelijk beter: 18-25.

Vanaf set 2 werden de slordigheden minder en werd de 3e set eenvoudig met 17-25 en 14-25 gewonnen..

De vierde set werd een walk-over. Een sterke opslagserie van aanvoerder Rik Blokhuis zorgde al snel voor een 0-8 voorsprong. In de eindfase maakte Woudenberg nog een paar slordige fouten, waardoor de tegenstander uiteindelijk nog 10 punten heeft gemaakt: 10-25

"Dit is de tweede 4-0 overwinning, maar dat zegt nog niets." zei coach Arnoud Holl na afloop. "De tegenstanders die we nu gehad hebben hadden personele problemen. We zijn kampioen geworden en gepromoveerd om tegen betere ploegen te spelen. Die komen er echt wel aan en dan gaan we zien hoe we ons tegen deze ploegen manifesteren."

Volgende week speelt Woudenberg weer een uitwedstrijd tegen Reflex in Duiven.