• Paul van Rossum adviseert senioren inzake hun financiën.

Paul van Rossum start adviesbureau voor senioren

02-01-2016, 13:20 | Lezersnieuws | AE Woudenberg

Woudenberger Paul van Rossum is een financieel adviesbureau voor senioren gestart. De geregistreerd financieel planner (FFP) werkte tientallen jaren in de bankwereld en wil met zijn eigen adviesbureau werken zoals bankiers vroeger. "Veel persoonlijk contact en echte betrokkenheid bij de klant", vat Van Rossum zijn aanpak samen. "Ik verkoop geen producten zoals beleggingen, spaarplannen of hypotheken. Als onafhankelijke partij kan ik zonder enig belang adviseren wat wel en niet verstandig is".

Van Rossum: "De bankier van vroeger nam de tijd voor relaties. Hij kende de persoonlijke omstandigheden van klanten". Van Rossum neemt de volle breedte van financiën op in zijn advies. Hij kijkt naar sparen, beleggen, lenen, pensioen, verzekeringen en saneert indien zinvol polissen en rekeningen. "Veel klanten hebben onnodig veel bankrekeningen en polissen. Door die terug te brengen bespaart men soms honderden euro's per jaar". Indien gewenst verzorgt de financieel adviseur ook administratieve en fiscale werkzaamheden.

Persoonlijk Document

Veel senioren hebben een wirwar aan financiële zaken verzameld. Vaak weten partners niet van elkaar wat er allemaal in de 'portefeuille' zit. Van Rossum start daarom bij voorkeur met het opstellen van een zogenaamd Persoonlijk Document. Dit is een volledige, financiële inventarisatie van een klant. Alle persoonlijke gegevens, bezittingen, schulden, pensioenregelingen en testamentaire zaken worden vastgelegd. Zeker bij overdracht van vermogen op de volgende generatie is dit een waardevol en behulpzaam document. "Bij overlijden voorkomt het onduidelijkheden bij een langstlevende partner of andere nabestaanden. De informatie zorgt ervoor dat er geen vermogen tussen wal en schip belandt", zegt Van Rossum. Het document legt ook zaken betreffende telecombedrijven, energiemaatschappijen, abonnementen, goede doelen en uitkeringsinstanties vast.

Nalatenschap

Van Rossum richt zich vanuit zijn ervaring en expertise op senioren. "Bij het ouder worden neemt het belang van een goed financieel advies toe. Zeker als een particulier enig vermogen heeft, is het belangrijk om dit te beschermen. Bovendien vraagt het fiscaal vriendelijk overdragen van vermogen op de volgende generatie tot het tijdig nemen van maatregelen. Schenken bij leven of schenken op papier, er zijn veel mogelijkheden die voorkomen dat de Belastingdienst de winnaar wordt bij een nalatenschap". Meer informatie is te vinden op www.denieuwebankier.nl.