Nieuw: Effectieve Micro-organismen bij de Wereldwinkel

15-03-2018, 09:25 | Lezersnieuws | Marijke

Wereldwinkel Woudenberg - Maarn heeft nieuwe schoonmaakproducten in haar assortiment, gebaseerd op effectieve micro-organismen (EM).

De Japanse professor Teruo Higa heeft jarenlang onderzoek gedaan naar micro-organismen en heeft op grond daarvan een mengsel van natuurlijke organismen samengesteld . Enkele van deze organismen zijn: melkzuurbacteriën die een krachtige steriliserende werking hebben, actinomyceten die schadelijke schimmels en bacteriën onderdrukken en gisten die waardevolle stoffen voor de plantengroei vervaardigen.  Deze micro-organismen bevorderen elkaars werking en hebben toepassingsmogelijkheden op veel gebieden. Er zijn bijv. producten ontwikkelt voor de schoonmaak, voor het fermenteren van gft - afval, maar ook tegen geurhinder en voor groen- en bosbeheer.

Het 100% natuurlijke schoonmaakmiddel wipe & clean is er in de geuren basic, basilicum en munt. Voor het schoonmaken kan het middel o.a. gebruikt worden in de spuitfles Flairisol, die zonder drijfgas werkt.

Een ander product is de bokashi-keukenemmer  waarin je je eigen gft afval kunt fermenteren. Met behulp van bokashi starter wordt een fermentatieproces in gang gezet, wat zonder rotting of stank goede voeding voor de tuingrond oplevert.

Meer informatie over effectieve micro-organismen en de producten  is te vinden op www.emnatuurlijkactief.nl