• Start Veldrit van Rhenen 2011

MTB-Challenge tijdens terugkerende Veldrit Rhenen

23-10-2015, 16:10 | Lezersnieuws | Anneloes Leppers

Op zaterdag 14 november wordt na drie jaar afwezigheid de 4e editie van de Nationale Veldrit van Rhenen georganiseerd. Het veldritseizoen is weer van start gegaan en in het mooie bosrijke recreatiegebied Kwintelooijen ligt het zware parcours waar de deelnemers in verschillende categorieën tegen elkaar gaan strijden. In het verleden leidde het glooiende parcours altijd tot grote waardering en een spannende strijd, Woudenberger Lars van der Haar wist in de editie van 2009 het podium te halen. Ook dit keer belooft het weer een mooie editie te worden, de eerste prominente naam heeft zich inmiddels aangemeld. Profwielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen zal de strijd aangaan met haar concurrentes in de damescategorie.

Aansluitend vindt er een funklasse wedstrijd plaats voor de mountainbikers uit de regio, namelijk de AXA Mountainbike Challenge. Deze funklasse wedstrijd is toegankelijk voor recreanten. Via deze weg kunnen deze recreanten ook eens ervaren hoe het is om de strijd om de winst met elkaar aan te gaan. De mannen en vrouwen starten apart van elkaar en hebben een eigen klassement, meedoen kan vanaf 15 jaar. De wedstrijd start na de veldrit om 14:00 uur en duurt een uur.

Kijk op de website voor meer informatie en inschrijving: www.axavalleirenners.nl. Voor vragen, mail naar: evenementen@valleirenners.nl