• VR-bril

    Rechtenvrij

Maak in de Bibliotheek Woudenberg kennis met een VR-bril

25-03-2019, 10:11 | Lezersnieuws | Team

Altijd zelf eens virtual reality willen ervaren? Zet vrijdag 5 april een VR-bril op in de Bibliotheek Woudenberg en stap een andere wereld binnen. Iedereen is welkom om eens kennis te maken met deze techniek. Deze activiteit duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur en wordt in samenwerking met Cultuurhuis Woudenberg georganiseerd.

Met een VR-bril maken bezoekers dingen mee die ze in het echte leven nooit zouden doen of niet kunnen. Denk aan een wandeling op de Mount Everest, een landing op de maan met de Apollo 11 of hun eigen huis bekijken vanuit de lucht. Het kan allemaal in de wereld van virtual reality.

Virtual reality is een computertechniek die mensen een compleet andere werkelijkheid laat ervaren. Daarvoor moet de gebruiker wel een speciale bril opzetten. Medialab, een onderdeel van de Bibliotheek Eemland, heeft een bril ter beschikking die wordt gebruikt voor educatieve doeleinden.

De huiskamer van Woudenberg

Deze activiteit wordt in samenwerking met Cultuurhuis Woudenberg georganiseerd in het kader van 'de huiskamer van Woudenberg'. Het Cultuurhuis wil hiermee meer een ontmoetingshuis worden en een bredere sociale rol vervullen.