• Marlene wint goud

    Nikki Versteeg
  • Nikki Versteeg

    Floortje en Sasja

Longa met drie turnsters naar het NK

08-04-2018, 20:17 | Lezersnieuws | nikki

Drie turnsters van gymnastiekvereniging Longa Woudenberg wisten afgelopen zaterdag uitzonderlijke prestaties te behalen tijdens de halve finale van het NK in Nieuwegein. Marlene Timmerman, Floortje Brunenberg en Sasja van Beek hadden zich voor deze finale geplaatst. Een zeer knappe prestatie, aangezien er maar een klein percentage turnsters mocht doorstormen vanuit de regio.  Vastberaden om een NK-ticket te bemachtigen gingen de meiden op zaterdag 7 april van start. Alle drie turnden zij een overtuigende wedstrijd, wat resulteerde in drie tickets voor het NK en twee podiumplaatsen.

Marlene (13 jaar) mocht het spits afbijten. Ze turnde zelfverzekerd en elegant. Gedurende de wedstrijd wist zij dit vast te houden. Na drie toestellen stond ze eerste met de wetenschap nog de balk op te moeten. Met stalen zenuwen wist Marlene een prachtige balkoefening te turnen, waar zij ook nog eens de hoogste score van alle deelnemers voor behaalde. Zij kreeg dan ook verdiend het goud omgehangen.

In de ronde daarna waren Floortje en Sasja (beiden 14 jaar) aan de beurt.  Binnen een deelnemersveld van 23 turnsters, konden er maar 6 turnsters doorstromen naar het NK. Floortje wist zichzelf te overtreffen door op ieder toestel strakke en overtuigende oefeningen neer te zetten. Zij behaalde een mooie 4e plaats. Ook Sasja wist het beste uit zichzelf te halen en liet mooie oefeningen zien. Vooral op het toestel balk en sprong wist zij indruk te maken. Allround behaalde Sasja knap het zilver. Zij plaatste zich daarnaast als eerste voor de balkfinale en staat reserve voor sprong.

De turnsters en trainsters zijn ontzettend trots op deze prachtige prestaties. Op 26 en 27 mei zullen Marlene, Floortje en Sasja in actie komen op het NK in Waalwijk.