• Annejet van der Zijl

    ajh

Literaire ontmoeting met: Annejet van der Zijl

21-03-2017, 21:30 | Lezersnieuws | ajh

Ze is één van de meest gelezen auteurs van Nederlandse bodem; Annejet van der Zijl, schrijfster en historica. Ze kwam vorig jaar opnieuw met een bestseller: De Amerikaanse Prinses. Het aangrijpende en waargebeurde verhaal van een plattelandsmeisje dat zichzelf ontwikkelde tot Russische Gravin, Prinses en peetmoeder van onze eigen Prinses Beatrix.

Waar en wanneer

Op maandag 3 april om 20.00 uur in Hotel Schimmel, Stationsweg Oost 243, 3931 EP Woudenberg. De zaal gaat open om 19:30 uur.

De Amerikaanse prinses

De Amerikaanse prinses is een reconstructie van een weids en fascinerend leven, dat zich afspeelt tegen het decor van Amerika en Europa, de victoriaanse en de moderne tijd, de industriële en Russische revolutie en de twee wereldoorlogen. Maar het is bovenal het verhaal van een uitzonderlijke vrouw die de moed had om, tot het bittere eind, haar eigen, onnavolgbare weg te gaan.

Annejet beschrijft het leven van Allene Tew (1872-1955), de peetmoeder van prinses Beatrix. Opgegroeid op het Amerikaanse platteland wist zij zich op te werken tot een van de rijkste vrouwen van New York. Ze ging om met politici, kunstenaars en royalty en trouwde vijf keer, onder andere met een Duitse prins en een Russische graaf.

Het boek vertelt over de grote persoonlijke tragedies die Allene's leven tekenden en de onnavolgbare wijze waarop zij daarmee omging.

Op 3 april zal Annejet van der Zijl geïnterviewd worden over haar boek De Amerikaanse prinses.

De jaarlijkse literaire avond wordt tijdens de Boekenweek georganiseerd door: De Rotary Scherpenzeel en Woudenberg en door de Bibliotheek Scherpenzeel en Eemland (Woudenberg)

De kaarten zijn vanaf 6 maart onder andere verkrijgbaar bij de Bibliotheken, Van Lunteren Boek & Buro in Woudenberg en Chr. Boekhandel De Zonnebloem in Scherpenzeel. Kaarten zijn ook online te bestellen via linkje https://eemland.biblio-shop.nl/

De entree is € 8,50 per persoon.