Literaire ontmoeting met: Annejet van der Zijl

23-02-2017, 08:30 | Lezersnieuws | ajh

Ze is één van de meest gelezen auteurs van Nederlandse bodem; Annejet van der Zijl, schrijfster en historica. Ze kwam vorig jaar opnieuw met een bestseller: De Amerikaanse Prinses. Het aangrijpende en waargebeurde verhaal van een plattelandsmeisje dat zichzelf ontwikkelde tot Russische Gravin, Prinses en peetmoeder van onze eigen Prinses Beatrix.

Waar en wanneer

Op maandag 3 april om 20.00 uur in Hotel Schimmel, Stationsweg Oost 243, 3931 EP Woudenberg. De zaal gaat open om 19:30 uur.

De Amerikaanse prinses

De Amerikaanse prinses is een reconstructie van een weids en fascinerend leven, dat zich afspeelt tegen het decor van Amerika en Europa, de victoriaanse en de moderne tijd, de industriële en Russische revolutie en de twee wereldoorlogen. Maar het is bovenal het verhaal van een uitzonderlijke vrouw die de moed had om, tot het bittere eind, haar eigen, onnavolgbare weg te gaan.

Annejet van der Zijl

Ze geldt als de ongekroonde koningin van de literaire non-fictie en weet haar lezers keer op keer te raken met waargebeurde verhalen.

In het voorjaar van 2010 verscheen Bernhard, een reconstructie van de tot dan toe onbekende Duitse achtergrond van Prins Bernhard. Hiermee promoveerde Annejet als historica aan de Universiteit van Amsterdam. Dit boek werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs en de AKO Literatuurprijs en werd bekroond met de M.J. Brusseprijs 2011 voor het beste journalistieke boek. Andere titels van haar hand zijn: Een dag om nooit te vergeten, over de inhuldigingsdag van koningin Beatrix. In 2013 en 2014 kwamen respectievelijk Moord in de Bloedstraat en Gerard Heineken.

Op 3 april zal Annejet van der Zijl geïnterviewd worden over haar boek De Amerikaanse prinses.

De jaarlijkse literaire avond wordt tijdens de Boekenweek georganiseerd door: De Rotary Scherpenzeel en Woudenberg en door de Bibliotheek Scherpenzeel en Eemland (Woudenberg)

De kaarten zijn vanaf 6 maart onder andere verkrijgbaar bij de Bibliotheken, Van Lunteren Boek & Buro in Woudenberg en Chr. Boekhandel De Zonnebloem in Scherpenzeel. Kaarten zijn ook online te bestellen via linkje https://eemland.biblio-shop.nl/

De entree is € 8,50 per persoon.