• KV Woudenberg feliciteert hoofdsponsor Perslucht Wilda BV.

    Pim Jongsma

KV Woudenberg verzuimt om punten in eigen huis te houden

03-02-2019, 23:04 | Lezersnieuws | pim

Voor de start van de wedstrijd werd er een moment genomen om stil te staan bij het veertigjarig jubileum van hoofdsponsor Perslucht Wilda BV. (Klein)dochters Daphne, Sacha en Tessa van Piggelen mochten namens de vereniging drie mooie boeketten overhandigen. Al jarenlang is Perslucht Wilda BV hoofdsponsor van de Woudenbergse vereniging. Afgelopen zaterdag speelde het eerste team thuis tegen Devinco uit Deventer, mét het logo van Perslucht Wilda BV op de borst.

Sterke eerste helft

Met Bart Roodenburg op de plek van de geblesseerde Gert-Jan van Essen startte Woudenberg, na de 0-1 geïncasseerd te hebben, voortvarend. Het werd al snel 4-1 waarna de geel-zwarten de score op 7-3 brachten. De hoogste tijd voor Devinco om een time-out te nemen. Deze time-out leek de ploeg uit Deventer wat te helpen, maar na het maken van de 7-4 was het Devinco dat continu eenschotsaanvallen produceerde. Woudenberg kon profiteren. Via een goed schietende Martijn de Haan werd het verschil zelfs naar vijf doelpunten getild. Beide ploegen gingen rusten bij een 11-6 tussenstand.

Devinco gaat erop en erover

De ploeg uit Deventer kwam overduidelijk sterker uit de kleedkamer. Zij scoorden drie keer op rij wat ervoor zorgde dat het verschil nog maar twee doelpunten was. Woudenberg kwam eindelijk weer op gang en bracht het verschil weer op drie; Merle ten Ham maakte het o zo belangrijke doelpunt. Toch wist Devinco op gelijke hoogte te komen. Twee doelpunten van de dames zorgden voor de eerste gelijke stand sinds 0-0. Wat volgde was een fase waarin beide ploegen om en om op voorsprong kwamen. Eerst kwam Woudenberg op twee doelpunten verschil, maar in een mum van tijd keken de geel-zwarten tegen een achterstand van twee punten aan. Die twee punten verschil kwamen zij niet meer te boven. Op 16-19 gooide Devinco de wedstrijd op slot door van afstand raak te schieten. Van Essen beloonde zijn invalbeurt nog met een mooi doelpunt, maar zijn strijdlust kwam te laat.

Opnieuw weet Woudenberg zichzelf niet te belonen. Een slechte fase zorgde ervoor dat Devinco terug kon komen en de wedstrijd zelfs naar zich toe kon trekken. Dit verlies zal een harde klap zijn voor de ploeg van coach Wessel Hengeveld. Toch zullen zij zich moeten herpakken. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Woudenberg is echter nog ver weg. Op 9 maart treden de geel-zwarten aan tegen Regio ’72. De wedstrijd zal van start gaan om 17:40 uur.