• Kampioen!

    Roos Jongsma
  • Trots!

    Roos Jongsma
  • Actie rond de korf.

    Roos Jongsma

Korfbal Woudenberg B1 promoveert naar de hoofdklasse

25-03-2019, 09:06 | Lezersnieuws | Gerben

Het team onder leiding van Jacoline van Laar was eigenlijk al een week kampioen, maar de spelers hadden het nog niet officieel gevierd. En wat is een kampioenschap zonder feest? De laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen was de uitgelezen kans om dit feestje op een gepaste manier te vieren. Natuurlijk het liefst met een overwinning, maar de tegenstander van afgelopen zaterdag was een lastige; Antilopen B1 had eerder dit seizoen al bewezen een goede tegenstander te zijn.

Gelijkopgaande eerste helft

Ook deze zaterdag waren zij niet van plan om Woudenberg een makkelijke middag te bezorgen. Dit lieten zij dan ook meteen zien; het eerste doelpunt kwam al snel uit de handen van de Leusdenaren. Toen de Woudenbergers de spanning van zich af hadden geschud, begonnen zij ook met scoren. Al snel werd de opgelopen achterstand omgezet in een voorsprong. De B1 was in de beginfase vooral gevaarlijk op de doorbraak, want via drie doorloopballen kwamen de geel-zwarten al snel op 5-2. Wat volgde was een slordige fase van beide teams; veel eenshotsaanvallen zorgden voor korte aanvallen en weinig doelpunten. Mede hierdoor kreeg Antilopen de kans om in te lopen, en die kans grepen zij met beide handen aan. Via 7-4 kwamen de Leusdenaren zelfs op een 7-8 voorsprong. Onder luid getrommel van de supportersgroep werd deze voorsprong bijna direct geëgaliseerd door een doelpunt van Daan den Ouden. Beide teams gingen rusten bij een gelijke stand van 9-9.

Stuivertje wisselen

Na de rust wist Antilopen voor het eerst in de wedstrijd op een verschil van twee doelpunten te komen. Zou het kampioensfeest van de B1 dan toch nog een zwart randje krijgen? Het antwoord leek in eerste instantie “nee” te worden, want via een mooie doorloopbal van Suzanne Klaare en een korte kans van Thom Wever stond er weer een gelijke stand op het scorebord. Ondanks dit snelle antwoord herhaalde de Leusdenaren hun kunstje van eerder; opnieuw kwamen zij op een voorsprong van twee doelpunten. Maar De Ronde scoorde een doorloopbal en verdiende daarna een strafworp. Kort voor tijd stond het dus weer helemaal gelijk. Uiteindelijk waren het Wever en de ingevallen Sanne de Koning die wisten te scoren en zo toch voor een overwinning te zorgen.

Doordat het team is blijven strijden voor de winst kreeg het kampioenschap uiteindelijk alsnog een gouden randje. Door deze knappe prestatie mag de B1 volgend jaar uitkomen in de hoogste klasse van de B-jeugd van Nederland; de hoofdklasse.