Jongerenambassadeur met een missie gezocht!Jongere gevraagd voor opzetten Kinderraad bij Stichting Eem-Vallei Educatief

05-11-2018, 14:58 | Lezersnieuws | Jasmijn

Stichting Eem-Vallei Educatief (STEV) met 15 basisscholen wil een kinderraad instellen op stichtingsniveau. De perfecte klus voor een jongerenambassadeur die - in het kader van de maatschappelijke diensttijd - kinderen écht een stem wil geven. Aanmelden kan nu. De unieke mogelijkheid voor jou als jongere om je stem te laten horen!

Jongerenambassadeurs laten de stem van hun generatie horen bij bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Zo zitten jongeren aan tafel bij beslissingen die genomen worden over hún toekomst. Karen Peters, voorzitter College van Bestuur bij STEV, is enthousiast over het project: “Voor ons is de stem van jongeren van groot belang. Veel van onze scholen hebben al een kinderraad, maar overkoepelend ook die stem horen is belangrijk. En wie kan dat beter opzetten dat een jongerenambassadeur? Wij kijken uit naar die enthousiaste jongere tussen de 15 en 21 jaar die ons 2 tot 4 uur per week gaat helpen. Welkom!”

De vacature
STEV omvat 11 openbare basisscholen met 15 vestigingen in de gemeenten Baarn, Barneveld, Bunschoten, Nijkerk, Scherpenzeel, Soest en Woudenberg. Het stafbureau van de stichting is gevestigd in Amersfoort en is goed te bereiken met openbaar vervoer. Op veel scholen laten kinderen hun stem horen en praten zij mee over wat voor hen van belang is in de kinderraden. Dat is nog niet zo op het overkoepelende stichtingsniveau. Bouw jij een Stichtings-Kinderraad met hen op? Laat het ons weten, want ze willen snel aan de slag!

Zo word jíj Jongerenambassadeur
Jongerenambassadeur ben je natuurlijk niet alleen. Samen met andere jongeren start jij je ambassadeurschap met een trainingsdag, waarbij je de handvatten krijgt om je ideeën in te brengen bij de organisatie. Dan kan het ambassadeurschap echt beginnen: maximaal één dagdeel per week ga je gedurende een aantal maanden aan de slag bij de organisatie! Hierbij denken we graag met je mee over de invulling en je rooster. En je hebt óók nog iets bijzonders op je CV staan: Jongerenambassadeur.

Meedoen kan altijd
Op de website www.jongerenambassadeurs.com/droomplek vind je de vacature als Jongerenambassadeur bij STEV. Je vindt op de website ook andere droomplekken. Natuurlijk zijn jouw ideeën altijd van harte welkom! Dus weet jij al waar je aan de slag wilt? Mail gerust naar onze projectleider Jasmijn (jasmijn@jongerenambassadeurs.com). Of stuur ons een berichtje op Facebook, Instagram of Twitter!