• Dhr Grootendorst van het Rabofonds Gelderse Vallei overhandigt de cheque

    M. Timmer
  • De bezoekers worden rondgeleid door Renske Bos

    M. Timmer
  • Groep 8 van de Meander uit Leersum bouwt een insectenhotel

    G.M. ter Wee

Imkervereniging opent bijentuin

19-06-2016, 22:41 | Lezersnieuws | Imkervereniging Leersum en omstreken

Imkervereniging Leersum en omstreken heeft afgelopen vrijdag 17 juni 2016 feestelijk haar bloementuin geopend. De bloementuin is gelegen naast het verenigingsgebouw aan de Woudenbergse 38a te Maarsbergen. De vereniging heeft o.a. leden uit Amerongen, Leersum, Maarn, Maarsbergen en Woudenberg.

De bloementuin is medio vorig jaar door een lid van de vereniging ontworpen. Het Rabofonds van de Rabobank Gelderse Vallei heeft de vereniging gesteund met een gift van € 9,500. Na ontvangst van leden en omwonenden opende voorzitter Gert-Mark ter Wee de tuin en overhandigde de heer Grootendorst van het Rabofonds symbolisch een cheque. Hierna namen de bezoekers de tijd om de tuin te bezoeken en zich voor te laten lichten over de diverse soorten planten in relatie tot de voedselbron voor de bijen.

De tuin vormt een onderdeel van de voeding voor de bijen maar is ook een tuin met een educatief karakter voor imkers, scholen en belangstellenden. Zo is vorige week woensdag groep 8 van de Meander in Leersum op bezoek geweest om te leren over bijen, een insectenhotel te bouwen en te helpen in de tuin.

Meer informatie op www.imkerverenigingleersumeo.nl