• Sem in actie tegen Zuid-Korea

    John Terhune
  • Het winnende Nederlandse U16 honkbalteam

    Colt World Series
  • Sem met zijn medaille

    Raymond Beugeling

Honkballer uit Woudenberg wint World Series in de VS

10-08-2017, 20:30 | Lezersnieuws | Raymond Robberse

Sem Robberse, 15, uit Woudenberg heeft met het Nederlands U16 Honkbalteam in Lafayette, Indiana overtuigend de Colt World Series 2017 gewonnen.

Afgelopen week vond in Lafayette, Indiana in de Verenigde Staten de Colt World Series plaats. Een jaarlijks terugkerend internationaal honkbaltoernooi in het honkballand bij uitstek met dit jaar teams uit de VS, Zuid-Korea (ook een grote honkbanatie) en voor de eerste keer een team uit Nederland.

Op de tweede speeldag van dit toernooi speelde het Nederlandse U16 team hun eerste wedstrijd tegen de Lafayette Allstars, een team uit de lokale omgeving. Deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 10 -0. Door een mercy rule (bij meer dan 10 runs verschil) eindigde de wedstrijd in 5 innings. Normaal duurt een wedstrijd op dit toernooi 7 innings. De volgende wedstrijd tegen Zuid-Korea werd wederom door het grote krachtsverschil na 5 innings met 12- 2 gewonnen. In de halve finale kwam het Nederlands team opnieuw Zuid-Korea tegen en werd met het pitchen van Sem gewonnen met 10 -6.

In de nacht van woensdag op donderdag troffen de Nederlandse spelers een team uit Californië. Na 7 innings was het 6 - 0 voor Nederland. Hiermee werden zij het eerste team uit Europa dat dit toernooi gewonnen had. En mochten zij zich Colt World Series Champions 2017 noemen. De spelers van het Nederlands U16 honkbalteam hebben een grote indruk achtergelaten in de Verenigde Staten. Voor Sem was dit een enorm mooie ervaring.

Deze onvergetelijke reis werd mogelijk gemaakt door crowd funding. Op dit moment speelt een Nederlands U14 honkbalteam de Pony World Series in Washington, Pennsylvania.