• Team Keep-on-Running / Henschotermeer Games

    Armand van der Smissen

Henschotermeer Games sponsort het Run-Bike-Run team

07-04-2017, 18:12 | Lezersnieuws | Mark van Hoorn

De Henschotermeer Games heeft zich als sponsor verbonden aan het Keep-on-Running team dat meedoet aan de Run-Bike-Run series. Bondscoach van de Run-Bike-Runners Armand van der Smissen en Amersfoorter Tjemme Stegenga maken onderdeel uit van dit team. Het hele team heeft zich door de sponsoring verbonden als ambassadeur van de Henschotermeer Games.

De Run-Bike-Run series zijn in het leven geroepen om de beste duatleten in teamverband tegen elkaar te laten strijden in zes Run-Bike-Runs. Tijdens een Run-Bike-Run lopen de atleten eerst een aantal kilometers, daarna stappen ze op de fiets en sluiten af met een looponderdeel. Duathlon is een andere benaming voor Run-Bike-Run.

De wintereditie van de Henschotermeer Games kent een extra zware Run-Bike-Run. De deelnemers lopen en fietsen niet op de verharde weg, maar door het zand en in het bos in de omgeving van het idyllische Henschotermeer in Woudenberg.

Henschotermeer Games

De Henschotermeer Games is een gezellig en sportief evenement geschikt voor de hele familie en duursporters actief in verschillende disciplines. In de zomeredities kunnen de "pure" hardlopers kiezen uit een 15km estafette in duo's (elk teamlid loopt 3x 2,5km rondom het Henschotermeer in Woudenberg) en een 1.500m. Deze 1.500m is geschikt voor startende lopers, baanatleten die een pittige training in een mooie omgeving willen afleggen en voor de kinderen.

Voor de triatleten is er een Run-Swim-Run van 2,5km - 500m - 2,5km. Een ideale midweekse training in een schitterende omgeving. De Run-Swim-Run is daarnaast een laagdrempelige mogelijkheid om als hardloper, voetballer, niet-sporter etc. eens kennis te maken met een combinatieduursport.

De zomeredities zijn dit jaar op de woensdagavonden 12 juli en 16 augustus.

Ook de wintereditie bestaat uit een gevarieerd programma met voor ieder wat wils. Een KidsCross over 1,2km, een korte cross over 2,5km, een lange cross over 10km en een cross Run-Bike-Run over 2,5km - 11km - 1,2km of de dubbele afstand 5km - 22km - 2,5km. De wintereditie van 2018 is gepland op zaterdag 13 januari.