• Aandachtig publiek bij lezingen Fysio Geeresteingroep

    Gerrit Grotentraast
  • Een bedankje voor de inleiders Harmke v.d. Vinne en Julia Faas van de Fysio Geersteingroep

    Gerrit Grotentraast

Grote belangstelling voor lezing Fysio Geeresteingroep bij Senioren Belangen

25-06-2019, 17:18 | Lezersnieuws | Gerrit

WOUDENBERG – Vrijdag 21 juni verzorgden 2 medewerksters van de Fysio Geeresteingroep een boeiende en leerzame presentatie voor Senioren Belangen in mfc De Schans. Met ca. 75 toehoorders was de zaal goed gevuld. Voor de pauze gaf Harmke Van de Vinne uitleg over de verschillende slaappatronen en de oorzaken van slaapstoornissen. Ook werd uitgelegd wat we er zelf aan kunnen doen om slaapproblemen te voorkomen. En als het zelf niet helemaal lukt kan een training bij de fysiotherapeut hierbij hulp bieden.
Na de pauze was het woord aan Julia Faas. Zij ging in op de verschillende vormen waarin de ziekte van Parkinson zich kan openbaren. Dit werd toegelicht aan de hand van een aantal video-fragmenten. Oefening en training kunnen een positieve invloed hebben op het verloop van  de ziekte en kunnen ook de mobiliteit verbeteren. Vaak zijn dit eenvoudige oefeningen gericht op meer bewegen en het trainen van de spieren. De toehoorders werden met succes uitgedaagd om mee te doen met een aantal eenvoudige oefeningen die ook zelfstandig in de thuissituatie kunnen worden gedaan.
De voorzitter bedankte beide inleiders voor hun duidelijke en interessante uiteenzetting en overhandigde hen namens Senioren Belangen een boeket bloemen.