• Veel belangstelling bij activiteit Senioren Belangen

    Gerrit Grootentraast
  • De film Loving Vincent bij Senioren Belangen

    Gerrit Grootentraast

Grote belangstelling bij filmvertoning van Senioren Belangen

20-10-2018, 16:55 | Lezersnieuws | Elly

Woudenberg Scherpenzeel Renswoude.Op vrijdagmiddag 19 oktober hebben vele leden van Senioren Belangen en een flink aantal niet leden genoten van de film: Loving Vincent in MFC de Schans te Woudenberg. De voorzitter Frits Velker heette alle aanwezigen welkom. Anneke van Werkhoven van de activiteitencommissie hield een inleiding, waarin zij vertelde hoe deze bijzondere film over het leven van Vincent van Gogh tot stand is gekomen.

Loving Vincent is een animatie film, maar wel eentje, die net even anders is. Elk plaatje is een olieverfschilderij dat door een kunstenaar is gemaakt. Voor het tot stand komen van deze film  waren 65000 schilderijen nodig. 125 schilders zijn daar een paar jaar mee bezig geweest.

Deze schilders maakten een schilderij dat werd gefotografeerd. De foto’s werden achter elkaar gemonteerd tot speelfilm. De kunstenaars wisten wat voor afbeeldingen ze moesten maken, omdat de gehele film eerder als een gewone speelfilm met acteurs was opgenomen.

Voor de filmvertoning en in de pauze werd er koffie en thee geserveerd met wat lekkers erbij.

Kortom weer een heel gezellige goed bezochte ontspanningsmiddag bij Senioren Belangen Woudenberg / Scherpenzeel /Renswoude.

Als u meer wilt weten over de vereniging Senioren Belangen kijk op www.seniorenbelangen.net of bel met Jan Harskamp telefoon 033-2863461.