• Puck, Floortje. Suzan en Maaike pakken het goud

    Nikki Versteeg

Goud en brons voor Longa op teamwedstrijd

20-04-2019, 19:27 | Lezersnieuws | nikki

Op zaterdag 20 april vonden de clubteamwedstijden van het district Mid-West plaats in Amersfoort. Binnen vier verschillende teams streden de turnsters van Gymnastiekvereniging Longa Woudenberg om een plekje op het podium. Ondanks een aantal foutjes werden er mooie scores neergezet en was de teamspirit goed aanwezig. Longa was vandaag de organiserende verenging. Met behulp van ouders, bestuursleden en de turnsters werd het een geslaagde dag.

In de eerste ronden turnde het team supplement E dat bestond uit Maud de Man, Anne van de Essenburg, Madelon van der Heijden en Cynthia Koutsouradis. Maud behaalde knap de hoogste score op balk. Anna turnde stabiel waarmee zij goede scores voor het team wist te bemachtigen. Madelon straalde tijdens een prachtige vloeroefening en ook op sprong zette zij een hoge score neer. Cynthia turnde voor het eerste mee in dit niveau en heeft dit knap gedaan. Vooral op vloer liet zij een mooie oefening zien. Met een zeer minimaal verschil eindigde het team net buiten het podium op de 4e plek.

Op de andere baan kwam het team van supplement D in actie. Dit team werd gevormd door Suzan Lancee, Puck ’t Lam, Floortje Brunenberg en Maaike van der Zon. De meiden begonnen sterk op sprong, waar Floortje de hoogste score behaalde. Op brug lieten Floortje, Suzan en Puck wat punten liggen maar op balk en vloer wisten zij zich goed te herpakken met overtuigende oefeningen. Maaike liet op brug een prachtige oefening zien en behaalde een monsterscore op balk. Uiteindelijk mocht het team knap op het hoogste podium plaatsnemen.

In de tweede ronde was het de beurt aan Joosje den Hertog, Anna Suurmeijer en Marlene Timmerman die samen met Jaike Deelstra en Naomi Potter van Impala Leusden een gemixt team vormden in supplement C. De meiden begonnen niet sterk op balk. Anna wist op dit toestel wel een goede score neer te zetten maar blesseerde zich later tijdens het inturnen op vloer. Hierdoor kon zij de wedstrijd helaas niet afmaken. Het team wist zich echter goed te herpakken en op de overige toestellen werden mooie scores behaald. Joosje turnde sterk op sprong, waar Marlene juist een mooi aandeel leverde op de brug. Na een spannende strijd mochten de meiden het brons in ontvangst nemen.

Sasja van Beek turnde mee bij het team van Sport Balans Culemborg. Zij startte met een mooie balkoefening maar moest de wedstrijd helaas ook vroegtijdig verlaten door een blessure.