Geld beschikbaar voor het stimuleren van een gezonde leefstijl

15-04-2016, 11:00 | Lezersnieuws | Gemeente Woudenberg

WOUDENBERG - Ook dit jaar kunnen inwoners en organisaties een subsidie bij de gemeente Woudenberg aanvragen voor ideeën die een gezonde leefstijl stimuleren. Tot en met 23 mei kunnen plannen ingeleverd worden. Het aanvraagformulier is te downloaden van de website van de gemeente.

Gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl houdt volgens wethouder Pieter de Kruif meer in dan alleen voldoende lichaamsbeweging. "Het gaat ook om een gezond voedingspatroon, niet te veel stress ontwikkelen en samen actief zijn. Mensen die zich gezond en vitaal voelen, kunnen vaak beter voor zichzelf zorgen, staan sterker in hun schoenen en kunnen actiever meedoen in de samenleving." Vorig jaar is de subsidie voor het eerst beschikbaar gesteld en is een aantal succesvolle initiatieven gesteund, waaronder het walking football (lopend voetballen voor ouderen) en een beweegtuin.

Ondersteuning

Alle inwoners en organisaties in Woudenberg worden uitgenodigd om creatieve plannen in te dienen die bijdragen aan het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Denk bijvoorbeeld aan het uitzetten van een goed toegankelijke wandelroute, dancebattles voor jongeren of valtrainingen voor ouderen door een Aikidovereniging en aan nieuwe manieren om te ontstressen. Er is in totaal € 5.000 beschikbaar met een maximum van € 1.500 per idee.

Deelname

Plannen kunnen tot 23 mei ingeleverd worden bij de Gemeente Woudenberg. Het aanvraagformulier met daarop de voorwaarden is te downloaden via de website van de gemeente.

Na 23 mei wordt eerst bekeken of het voorstel aan de voorwaarden voldoet. Afhankelijk van het aantal ontvangen ideeën en de gevraagde subsidies wordt vervolgens gekeken of een verdere selectie nodig is. Als dat zo is, dan krijgen voorstellen die door meerdere inwoners of partners zijn samengesteld, of vernieuwende ideeën voorrang. Uiterlijk 1 juli krijgen de inzenders een brief of hun plan voor subsidie in aanmerking komt.